Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

No niestety tam też ich nie ma.

Dodatkowo podczas importowania paczki wyskoczyło mi takie coś:

Fatal error: Allowed memory size of 33554432 bytes exhausted (tried to allocate 693 bytes) in /srv/home/k86740kw/public_html/lublin/ips_kernel/classDb.php on line 1464

To ta linijka:

$t = preg_replace( "#'[^']*'#s"    , "", $t );

Edytowane przez max656
  • Manager
Opublikowano

Jeśli ten problem masz po konwersji, a pewnie tak jest, to musisz ją zrobić ponownie. Niepoprawnie skonwertowało polskie znaki. W dziale z tutorialami napisałem poradnik o tym - w sensie o edycji kodu, by poprawnie parsował polskie znaki.

Naprawa polskich znaków na forach z kodowaniem bazy innym niż utf-8.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano (edytowane)

Dzięki, niestety zmiany z poradnika nic nie pomogły...

Tzn, ze teraz będę musiał od nowa instalować 2.x i konwertować i znowu do 3.x i znowu pół dnia stracone?

Edytowane przez max656
  • Manager
Opublikowano

Jeśli znajdziesz sposób zamiany ? na ń, a nie na ą, albo ć, ó, ł,ę, ź, ż to nie. :)

Widocznie tabele w obu bazach masz inaczej kodowane lub jak pisałem - serwer nie poradził sobie z obsługą kodowania i należy zastosować te zmiany, co podałem w linku wyżej i wykonać ponownie konwersję.

---

Opublikowano

Po wgraniu na forum wewsji 2.3.5 chciałem dograć spolszenie i wyskoczyło mi coś takiego:

Fatal error: Allowed memory size of 33554432 bytes exhausted (tried to allocate 76 bytes) in /srv/home/k86740kw/public_html/lublin/ips_kernel/class_xml.php on line 263

• Manager
Opublikowano

No napewno mam inne kodowania. Na starym mam latin2 a tu utf8_general_ci czy jakoś tak. Zobaczymy czy ponowna "zabawa" przyniesie efekty:)

No to jak chciałeś mieć polskie znaki. Musisz mieć forum IP.Board z identycznym kodowaniem jak te z którego chcesz robić konwersję.

---