Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Wymyśliłem sobie, że zmienię ustawienia grup użytkowników tak, aby byli promowani z grupy "A" do grupy "B" po określonej ilości postów - załóżmy, że jest to 20.

Tworzę więc nową grupę "B", ale w grupie "A" mam już kilkanaście tysięcy userów z ilością postów powyżej progu promocji, czyli przykładowych 20.

I pytanie - jak tych userów przenieść z grupy "A" do grupy "B"?

Przejrzałem Task Managera, ale tam nic nie ma. Zastanawiałem się, czy "Rebuild User Post Counts" da spodziewany efekt, ale nie chcę w ciemno puszczać zadania, bo przebudowa 60k userów zajmie pewnie parę godzin.

Any idea?

p.s. forum w wersji 2.3.x

Edytowane przez maxx
  • Manager
Opublikowano

mlodszy, chyba nie zrozumiałeś tego, co napisał maxx.

Przenieś ich zapytaniem:

UPDATE members SET mgroup=A WHERE mgroup=B

Z tym, że ci,co mają powyżej 20 postów po napisaniu jednego postu zostaną przeniesieni do A.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

@DawPi zrozumialem go bardzo dobrze. Badz co badz ale wedlug mnie zamiast przenosic na sile osoby z odpowiednia iloscia postow, poczekalbym az napisza kolejny i wtedy IPB samo zrobi co trzeba. Z tego co mnie pamiec nie myli tak wlasnie mialem ze IPB samo przenosilo, bez grzebania w bazie :P No chyba ze sie myle ale cos mi sie nie wydaje ;]

• Manager
Opublikowano

Tworzę więc nową grupę "B", ale w grupie "A" mam już kilkanaście tysięcy userów z ilością postów powyżej progu promocji, czyli przykładowych 20

Helloł? :P

To o czym mówisz to jest wbudowana funkcja, ale cały czas mówimy o tym, że ludzie mają powyżej ilości promocyjnej.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

No dobra, rozumiem. Ale sytuacja. Mamy sobie grupe jest do 100 postow. Tworzymy posrednia po pol roku gdzie jest od 50 postow. Wielu ludzi ma miedzy 51 a 99. Czy wtedy nalezy wykonywac zmiany w bazie? Czy nie jest tak ze osoba ktora jest z przedzialu 51-99 nie otrzyma nowej grupy w momencie napisania posta kolejnego bez grzebania w bazie?

Opublikowano (edytowane)

No i o to mi chodzilo ;] Po co grzebac w bazie jak sie zrobi samo ;P A Ci ktorzy nie napisza, ich problem. Nie mozna tez na gwalt przenosic ich do innej grupy. W koncu te po ilosci postow niezbyt sie roznia miedzy soba.

Edytowane przez mlodszy
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Odświeżę temat, bo chyba się w weekend za upgrade 2.x =>3.x wziąć musimy.

Jak już wielokrotnie pisałem nie znam się na "kodzeniu" ale nadrabiam wrodzoną inteligencją (i skromnością :))

Czy zapytanie

UPDATE members SET mgroup = A WHERE mgroup = B AND posts > P 

gdzie A - nowa grupa, B - stara grupa, P - liczba postów

nie przeniosłoby do grupy A tych wszystkich z grupy B, którzy mają więcej niż P postów?