Skocz do zawartości

ROZWIĄZANY: polskie znaki po upgradeFinish

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

po wykonaniu tego skryptu - polecialy polskie znaki.

tlumaczenie wgralem ponownie i stringi, za ktore ono odpowiada sie poprawily

nie ma niestety tresci przez nas wczesniej wpisywanych z polskimi znakami

pomocy!!! ;)

Opublikowano

Jak to wygląda w bazie danych? Np. w tabeli ibf_posts - są polskie znaki?

w bazie wszystko ok

tylko gdzies pewnie jest jakies ustawienie co do encodingu wyciaganego z bazy (zmiana encodingu w przegladarce nie daje rady - niektore polskie znaczki sa nadal '?')

tylko gdzie?

Opublikowano (edytowane)

Walcze, a może walczyłem z tym co Ty masz. Kodowanie języka pl_PL-UTF8 (mogłem xle napisać-pisze z pamięci) ale w ustawieniach serwera Document Character Set mam iso-8859-2IPB wysyła do bazy polskie znaki i potrafi je odczytać poprawnie.A w bazie mam oczywiście polskie znaki. Dla mnie to optymalne rozwiązanie.

Edytowane przez MotyF
Opublikowano

Walcze, a może walczyłem z tym co Ty masz. Kodowanie języka pl_PL-UTF8 (mogłem xle napisać-pisze z pamięci) ale w ustawieniach serwera Document Character Set mam iso-8859-2IPB wysyła do bazy polskie znaki i potrafi je odczytać poprawnie.A w bazie mam oczywiście polskie znaki. Dla mnie to optymalne rozwiązanie.

dzieki - juz lepiej ;)

• Manager
Opublikowano

Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu.

Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.