Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

W modyfikacji, którą zainstalowałem (system punktów) nie wyświetla się poprawnie litera "ą" podczas, gdy wszystkie inne pozostałe polskie znaki wyświetlają się poprawnie.

Da się to naprawić?

Screen:

85664613df8.png

Pozdr.

P.S. I jeszcze jedno:

Próbowałem kilka razy zmiany nicku. Da się teraz jakoś usunąć historię nazw użytkownika?

Edytowane przez DawPi
calibrakz3.png

Opublikowano

Jeżeli modyfikacja ma tłumaczenie w formie pliku php to spróbuj wszystkie ą zamienić na ± - warunkiem jest kodowanie iso-8859-2 na forum.

Usuwanie zmian nazw użytkownika - w bazie jest tabela "x_dnames_change" gdzie x = najprawdopodobniej ibf. Myślę że zwykły truncate by wystarczył, ale poczekaj na zdanie innych.

Opublikowano

Jeśli chodzi o bazy danych, akurat w nich jestem cienki (jak zreszta w calym ipb... niewazne).

Probowalem wpisac ten 'truncate' jako komendę, no i teraz pokazuje sie na stronie, ze problem z baza danych. Ech, Dawid, bedziesz mogl zobaczyc w niej, o co tam biega?

P.S. Sorry, że taki ze mnie noobek, ale "nobody is perfect" :huh:

calibrakz3.png

Opublikowano (edytowane)

jest tam kilka podobnych logow:

===================================================

Date: Wed, 13 Aug 2008 12:11:47 +0200

Error Number: 1045

Error: Access denied for user '*********'@'****.*******.com' (using password: TAK)

IP Address: 89.228.88.232

Page: /forum/index.php

===================================================

(zamienilem jeden adres na gwiazdki, ze wzgledow bezp.)

No i wymyśliłem: przecież zmieniłem hasło do ftp. I ten błąd jest właśnie przez to. Zmieniłem przed chwilą na pierwotne i forum znowu działa.

Czy to oznacza, że już nigdy nie będę mógł zmienić hasła do bazy danych?...

Edytowane przez Xizour
calibrakz3.png

• Manager
Opublikowano
No i wymyśliłem: przecież zmieniłem hasło do ftp. I ten błąd jest właśnie przez to. Zmieniłem przed chwilą na pierwotne i forum znowu działa.

Czy to oznacza, że już nigdy nie będę mógł zmienić hasła do bazy danych?...

Oczywiście, że możesz :huh: Ale musisz zmienić to w panelu serwera i w pliku conf_global.php - by IP.Board 'wiedział', że jest nowe hasło i je znał..

Jednak - ten błąd nie ma związku z głównym Twoim problemem - możesz napisać czy nadal masz problem z forum ?;)

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

Nie, teraz forum chodzi na 101% :huh: Dawidzie, jesteś moim mistrzem!

Ale jest jeszcze jeden mały haczyk dotyczący tego shoutbox'a, który mi wgrywałeś (zeby nie pisac juz nowego tematu). Otóż widzą go tylko userzy z uprawnieniami administratora, pozostali nie. W panelu adma, w zakladce 'components' i pod tytulem "ShoutOut" jest tylko jedna opcja: Control panel. W niej sa tylko statystyki i mozliwosc banowania/odbanowywania. A potrzebne sa ustawienia dla poszczegolnych grup. W settingsach tez nie ma, sprawdzalem wszedzie.

Mozesz sie zalogowac i sprawdzic, masz admina.

calibrakz3.png

Opublikowano

... to jakiś rozgarnięty jestem ostatnio ... :huh: Nie zwróciłem na to uwagi.

Wybacz, teraz juz widze.

Temat mozna zamknac, wszystko juz gotowe do otwarcia ;)

Dziekuje Wam wszystkim, Tobie tym bardziej DawPi, masz naprawdę anielską cierpliwość.

calibrakz3.png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.