Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, staję przed pewnym dylematem więc mam do was pytanie. Czy warto zaryzykować i od razu założyć forum na IP.B czy może lepiej najpierw skorzystać z darmowego skryptu i potem przejść na płatny? No i czy znacie kogoś kto robi dobre style do IP.B ? Z góry dzięki.

Opublikowano

Wszystko zależy od polityki, jaką chcesz przyjąć. Pamiętaj, że częste zmiany w funkcjonalności odstraszają użytkowników. Poza tym od IP.Board wieje profesjonalizmem, którego na próżno szukać w np. phpbb. Jeśli więc chcesz najpierw zdobyć większe numerki w statystykach, to bierz darmowy skrypt. Jeżeli natomiast chcesz zatrzymać każdego użytkownika, który Cię odwiedzi, to decyduj się od razu na IPB. Ja - jako fanboy tego skryptu - zdecydowanie wybrałbym IPB.

A stron ze skinami jest pełno, chociażby http://www.ibskin.com/

Opublikowano

Po ponad roku siedzenia na phpbb by przemo, chwilce na phpbb3 stwierdzam że z IPB nie ma porównania. Pomijając fakt iż IPB jest płatnym skryptem. Przy 7tys obciążenie maszyny spada drastycznie, czysty przemek potrafił zjeść 40% rdzenia. Transakcja co prawda długoterminowa, ale jeśli wiesz czego chcesz, będziesz do tego dążył to zdecydowanie się opłaca, przyznam się że miałem lekki dylemat między wyborem konkurencyjnego vB, a IPB. Wybór padł na IPB, troszkę spamu na IPSLink.pl i licencja jest, czas realizacji 2h. ;)

Osobiście gdybym mógł zacząć od nowa wszystko wybrał bym jeszcze raz IPB.

• Manager
Opublikowano

Dużego wyboru nie masz:

płatny CSEO, z bugami, ale jednak da się żyć, darmowy MSEO - poracha. Pisałem już, że autor nawet ujawnił kod źródłowy, co może znaczyć 'róbta co chceta, mi się już nie chce'. To oczywiście moje zdanie i mój obraz sytuacji.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

• 1 rok później...