Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam dość pilny i nie spotykany wcześniej problem. Dodam że nic nie było robione. Oto problem, gdy chcę wejść w czyjś profil klikając na jego nick pojawia się błąd. A wygląda on tak:

Warning: public_members_profile_view::require(/var/www/forum/admin/applications/members/sources/tabs/aboutme.conf.php) [public-members-profile-view.require]: failed to open stream: Too many open files in /var/www/forum/admin/applications/members/modules_public/profile/view.php on line 155

Fatal error: public_members_profile_view::require() [function.require]: Failed opening required '/var/www/forum/admin/applications/members/sources/tabs/aboutme.conf.php' (include_path='.:/usr/share/php:/usr/share/pear:/var/www/forum/ips_kernel/') in /var/www/forum/admin/applications/members/modules_public/profile/view.php on line 155

Warning: ipsRegistry::require_once(/var/www/forum/admin/sources/classes/itemmarking/classItemMarking.php) [ipsregistry.require-once]: failed to open stream: Too many open files in /var/www/forum/admin/sources/base/ipsRegistry.php on line 969

Fatal error: ipsRegistry::require_once() [function.require]: Failed opening required '/var/www/forum/admin/sources/classes/itemmarking/classItemMarking.php' (include_path='.:/usr/share/php:/usr/share/pear:/var/www/forum/ips_kernel/') in /var/www/forum/admin/sources/base/ipsRegistry.php on line 969

Proszę o pomoc.

Heart breackers and life takers...

Opublikowano (edytowane)

Nie wiem czy to coś pomoże, ale spróbuj zmienić:

foreach( new DirectoryIterator( $custom_path ) as $f )

na:

$dir = new DirectoryIterator( $custom_path );
		foreach( $dir as $f )

Jeżeli to nic nie da to mam ewentualnie tylko jeszcze jeden pomysł.

Zamień:

if( is_dir( $custom_path ) )
	{
		foreach( new DirectoryIterator( $custom_path ) as $f )
		{
			if ( ! $f->isDot() && ! $f->isDir() )
			{
				$file = $f->getFileName();

if( $file[0] == '.' )
				{
					continue;
				}

if ( preg_match( "#\.conf\.php$#i", $file ) )
				{
					$classname = str_replace( ".conf.php", "", $file );

require( $custom_path . '/' . $file );

//-------------------------------
					// Allowed to use?

if ( $CONFIG['plugin_enabled'] )
					{
						if( in_array( $this->settings['search_method'], array( 'traditional', 'sphinx' ) ) && $CONFIG['plugin_key'] == 'recentActivity' )
						{
							continue;
						}

$_position					= $this->_getTabPosition( $_positions, $CONFIG['plugin_order'] );
						$_tabs[ $_position ]		= $CONFIG;
						$_positions[]				= $_position;
					}
				}
			}
		}			
	}

na:

if( is_dir( $custom_path ) )
	{
		$dir = new DirectoryIterator( $custom_path );
		$files = array();
		foreach( $dir as $f )
		{
			if ( ! $f->isDot() && ! $f->isDir() )
			{
				$file = $f->getFileName();

if( $file[0] == '.' )
				{
					continue;
				}

if ( preg_match( "#\.conf\.php$#i", $file ) )
				{
					$files[] = $file;
				}
			}
		}

foreach( $files as $file )
		{
			$classname = str_replace( ".conf.php", "", $file );

require( $custom_path . '/' . $file );

// Allowed to use?

if ( $CONFIG['plugin_enabled'] )
			{
				if( in_array( $this->settings['search_method'], array( 'traditional', 'sphinx' ) ) && $CONFIG['plugin_key'] == 'recentActivity' )
				{
					continue;
				}

$_position					= $this->_getTabPosition( $_positions, $CONFIG['plugin_order'] );
				$_tabs[ $_position ]		= $CONFIG;
				$_positions[]				= $_position;
			}
		}
	}

Edytowane przez Pavulon
Opublikowano

Po zastosowaniu 2 opcji. Mam coś takiego:

Parse error: syntax error, unexpected T_PRIVATE in /var/www/forum/admin/applications/members/modules_public/profile/view.php on line 567

Warning: ipsRegistry::require_once(/var/www/forum/admin/sources/classes/itemmarking/classItemMarking.php) [ipsregistry.require-once]: failed to open stream: Too many open files in /var/www/forum/admin/sources/base/ipsRegistry.php on line 969

Fatal error: ipsRegistry::require_once() [function.require]: Failed opening required '/var/www/forum/admin/sources/classes/itemmarking/classItemMarking.php' (include_path='.:/usr/share/php:/usr/share/pear:/var/www/forum/ips_kernel/') in /var/www/forum/admin/sources/base/ipsRegistry.php on line 969

Opublikowano

Rozumiem, ale właśnie ta odpowiedź sporo mi dała. Bo wiem teraz gdzie szukać :) Postaram się jutro dowiedzieć co i jak. A jeśli dalej nic nie będzie to napiszę ;)

Opublikowano

No i jestem w ciemnej d...... Admin hosta mówi że nie ma ograniczenia w przestrzeni dysku oraz że nic nie było robione z maszyną na której stoi forum.

• Manager
Opublikowano

matius: może działać, bo będzie małe obciążenie. To jasny komunikat: otwarto zbyt dużo plików. Mówi to też, że jest taki limit na serwerze i niech autor tematu się o niego wypyta.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

• Manager
Opublikowano

Do tego tematu nie wiedziałem, że taki limit istnieje. :) To pytanie z serii: mam dobre IP.Board, ale chcę je zepsuć. ;) Uwierz, że gdyby się dało taką liczbę zmniejszyć, to by to zrobili.

Jaki masz serwer?

---

Opublikowano

Forum stoi na dedyku, 2 rdzeniowy procesor Intela, 8GB ram (czy cos kolo tego) 1,5 TB pamięci na dysku, OS Linux. To tak pobieżnie.

• Manager
Opublikowano

No to ktoś nie skonfigurował tego poprawnie. Zapytaj się admina - jeśli nie zna takiego limitu, a wg mojej amatorskiej wiedzy z zakresu korzystania z serwerów, to pasowałoby go zmienić. :)

Serwer można mieć i 10GB ramu, ale jak się go nie ustawi, to nie pyknie, choćbyś chciał.

Serio uważasz, że to błąd skryptu? W dodatku tylko na Twoim forum?

---

Opublikowano (edytowane)

Wiesz, nie wykluczam żdanej opcji. Troche czasu administruje forami na rozmaitych skryptach (nie mówie tu że jestem znawca i profesjonalistą) Ale nauczyłem się brać wszystko pod uwagę.

A teraz kolejna ciekawostka, może prowadzić do kolejnych pomysłów. W PA po kliknięciu: Zaawansowane -> Whitespace Checker pokazuje się ten sam rodzaj błędu lecz w innym pliku:

Warning: file_get_contents(/var/www/forum/conf_global.dist.php) [function.file-get-contents]: failed to open stream: Too many open files in /var/www/forum/admin/applications/core/modules_admin/diagnostics/diagnostics.php on line 691

Warning: file_get_contents(/var/www/forum/initdata.php) [function.file-get-contents]: failed to open stream: Too many open files in /var/www/forum/admin/applications/core/modules_admin/diagnostics/diagnostics.php on line 691

Warning: file_get_contents(/var/www/forum/xml.php) [function.file-get-contents]: failed to open stream: Too many open files in /var/www/forum/admin/applications/core/modules_admin/diagnostics/diagnostics.php on line 691

Warning: file_get_contents(/var/www/forum/index.php) [function.file-get-contents]: failed to open stream: Too many open files in /var/www/forum/admin/applications/core/modules_admin/diagnostics/diagnostics.php on line 691

Warning: file_get_contents(/var/www/forum/ibproinstall.php) [function.file-get-contents]: failed to open stream: Too many open files in /var/www/forum/admin/applications/core/modules_admin/diagnostics/diagnostics.php on line 691

Warning: file_get_contents(/var/www/forum/conf_global.php) [function.file-get-contents]: failed to open stream: Too many open files in /var/www/forum/admin/applications/core/modules_admin/diagnostics/diagnostics.php on line 691

Dodam iż nie wyświetla się biała strona z błędem lecz pojawia się on nad topem w PA.

//edit: Przy Version Checker to samo oraz w Log In Management. Czyli problem się powiększa.

Edytowane przez Cleric

Opublikowano

DawPi, nie nie dopuszczam. Tylko nie wykluczam. Ja wieżę że IPB jest bardzo stabilne itp (sam proponowałem ten skrypt) Poprostu podchodzę z dystansem staram się być obiektywny.

Jutro przycisne Admna hosta i zobaczyly. Bardzo dziękuję za link, może być bardzo przydatny. Gdy tylko będe miał nowiny lub rozwiązanie na 200% podzielę się nim z wami by inni wiedzieli co robić jeśli ktoś będzie miał ten problem w przyszłości :)

• Lubię to 1