Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

ROZWIĄZANY: Youtube na sidebarze

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wstawiłem filmik z youtube'a do sidebaru aczkolwiek co czy widać go w całości czy też nie zależy od rozdzielczości użytkownika patrzącego na forum. Co mam zrobić by zawsze był w pełni widoczny dla każdego i żeby dostosowywał się samoczynnie?

forum - http://www.lol-polska.pl/

<object width="400" height="340"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/fbx5W1Puspk&hl=pl_PL&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/fbx5W1Puspk&hl=pl_PL&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="400" height="340"></embed></object>

Opublikowano

Kolega Mieciu napisał:

. Znalazłem w CSSie styl, który za to odpowiada, domyślnie przypisana jest wartość 22%. Zapewne dla reszty forum jest to 78%, ale zmieniłem z ciekawości te 22% na 300px i się zrobiło dziwnie. Po zwężeniu okna przeglądarki, kategorie i wszystkie fora przeskoczyły na dół pod sidebara, a na ich miejscu była biała przestrzeń.

Więc jeżeli mam wstawić kod, do którego podałeś mi link, muszę go wklepać w którymś z .cssów, dobrze zrozumiałem? W kodzie youtube, który podałem nie ma żadnych podobnych zdań do tych z tego kodu, który mam rzekomo podmienić.

• Manager
Opublikowano

Tak, masz wklepać, ale pamiętaj wtedy właśnie o zmianie szerokości forum. Z tego, co pamiętam to Pavulon pisał kiedyś o tym na forum - poszukaj w jego postach.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano (edytowane)

Mhm tylko, że dalej nie wiem gdzie mam go wklepać.

Nie chcę zrobić stałej szerokości forum i po prostu pod to zmienić szerokość bloku z youtube.com. Chcę by szerokość dostosowywała się automatycznie tak jak teraz a blok z youtuba razem z nim. Znalazłem o stałej szerokości, ale to mnie nie interesuje na chwilę obecną. Inaczej mówiąc musi to być jakoś % zrobione.

Edytowane przez Ayden
  • Manager
Opublikowano

Zmiany wprowadzasz oczywiście w CSS i bicie skina ( jeśli wymagane ).

To ustaw dla sidebara powiedzmy 25%, a dla forum 75% - skoro znalazłeś dla stałej szerokości, to zmiana na płynną nie będzie trudna.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

Niestety, nie udaje mi się to. Zmieniam sidebar na 25% body 75% to bardzo dziwnie ucina i tak za każdym razem jak coś zmienię. Nie mam już pomysłów.

body {
background: #000;
color: #8697a8;
font: normal 13px arial, verdana, tahoma, sans-serif;
       line-height: 140%;
position: relative;
       width: 100%;
}

iv#categories {
width: 75%;
}

div#categories.no_sidebar {
	width:100%;
	float: none;
}

Czy mam coś tutaj zmienić? Żeby było przystosowane do płynnej rozdzielczości ? Dobrze starałem się kombinować?

Opublikowano (edytowane)

Zmień w kodzie z jutuba parametry

width="400" height="340"

na

width="auto" height="auto"

a sidebar ustaw sobie jak chcesz :)

Edytowane przez maxx
Opublikowano

re up: o rany Julek, najgłupsza z rzeczy :) mam miniaturkę youtube'a

re DawPi: nic mi to nie mówi jak narazie, zaraz sprawdzę co tam jest

Opublikowano

Może ja głupi jestem, ale albo określasz szerokość w % i wtedy masz "ruchomą" szerokość, albo w px i wtedy masz na sztywno.

Jak określisz szerokość sidebara (#index_stats) na sztywno, a samo forum (div#categories) w % zawsze jest ryzyko, że się komuś rozjedzie, zwłaszcza przy 400px sidebara.

Opublikowano (edytowane)

Kochanie nie jesteś głupi...

To koleżka sam nie wie co by chciała i nie moze zdzierzyć tego, że czasem trza iśc na kompromisy :) ... niestety albo dbasz kolego o swoje odczucia estetyczne albo o odczucia estetyczne wszystkich userów internetu ...zarówno tych mających małe monitory jak i tych co mają rozdzielczość jak graficy Palikota :/

Nie da się wszystkiego naraz.... niestetyż. :)

Edytowane przez Dori
Opublikowano

re maxx: inaczej mówiąc gdybym określił sidebara na sztywno a forum płynnie, to czy rzeczywiście będzie ryzyko że komuś będzie się rozlewać? przecież wtedy forum powinno się dostosowywac? Czy może jest to syzyfowa praca i muszę coś zdecydować

Opublikowano

Sorry, zapomniałem luknąć na skin używany przez Ciebie.

Ja robię na fabrycznym skinie, a w tym którego używasz jest zupełnie inny css :)

Opublikowano

No nic jutro jeszcze pokombinuje i zobaczymy co da się zrobić. DawPi coś pisał, ale nie mam pojęcia o co mu chodzi :) więc może jeszcze jego opcja wchodzi w grę.

Opublikowano

No niestety, wszelkie próby zmian nic nie przyniosły :) jedynie forum się rozłaziło i takie tam. Ma ktoś dla mnie jeszcze jakieś rady by ustawić jakoś forum i sidebar płynnie? np procentowo + ten cały youtube by oczywiście dostosowywał się do sidebaru, prawda?

Opublikowano

<object width="100%"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/fbx5W1Puspk&hl=pl_PL&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/fbx5W1Puspk&hl=pl_PL&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="100%"></embed></object>

I powinno ładnie dopasowywać się.

Opublikowano

Wow, wreszcie coś konkretnego :) teraz u mnie na full HD nie działa jak należy a u innychtak. Otóż szerokość wszedzie jest git, ale u mnie wysokość jest ucięta o połowę. Dodanie height tutaj nic nie zmienia. Możesz wspomóć?

Opublikowano

Niby coś udało mi się, ale z javascript'em.

Na dodatek żeby się odświeżało na bieżąco to trzeba by edytować

<body id='ipboard_body'>

i dodać onResize :) Co znowu powoduje inne problemy itd

Bez tego dopasowuje się rozmiar tylko raz po wczytaniu strony i nie pomagają żadne window.onResize czy document.body.onResize.

Jakby się znalazł jakiś kod na odświeżanie przy zmianie rozmiaru to byłby komplet (tylko nie pętelka z odstępem w czasie).

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.