Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witajcie.

Wczoraj, podczas otwarcia forum, miał miejsce incydent, podczas którego osoby bardzo mi wrogie zaczęły tworzyć konta typu "HotTeenLesbian" i spamować na forum. No więc pousuwałem te posty i chciałem usunąć rekordy z bazy danych, zeby te tematy, posty i konta nie wliczaly sie do ilosci w statystykach. Pousuwalem niektore rekordy z:

ibr_posts

ibr_topics

Pousuwałem, jednak w statystykach dalej pokazuje mi taką ilość postów, jakby te posty, które chciałem usunąć, dalej były. Na dodatek, 6 topicow, ktore byly w koszu, a ktore usunalem - pokazuja się dalej na stronie glownej forum (tematów:6, odpowiedzi:9), gdy zaś wejdęw kosz - pusto.

Poradźcie coś :)

Edytowane przez Dawid Pieron
calibrakz3.png

• Manager
Opublikowano

Ajaja ;/

Przecież usuwanie tematów/postów wg różnych kryteriów danej osoby to funkcja wbudowana, a grzebanie w bazie i ręczne usuwanie to walka z wiatrakami i może doprowadzić do nieprzewidzianych okoliczności.

Zobacz:

335bcew.png

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

• Manager
Opublikowano

Natomiast odnośnie przekłamań w statystykach, przejdź do:

ACP > TOOLS & SETTINGS > Maintenance > Recount & Rebuild

i wykonaj:

• Recount Statistics
  • Resynchronize Forums
  • Rebuild Content [Posts, Calendar Entries, Private Messages, Announcements, Signatures]

Powinno przebudować statystyki odzwierciedlające stan w bazie danych ;-)

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.