Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

A więc po kolei:

Wersja IPB 3.0.5

1. Niektorzy userzy nie widza kursora podczas pisania odpowiedzi, edytowania postu badz zakladania tematu... nie moga nic wpisac - nie moga nic kopiowac, wycinac wklejac podczas edycji... Co wiecej podczas edycji nie widac z brzegu lewej strony kursora (na tym forum jest podobnie-ten problem wystepuje rowniez i mi na 3 przegladarkach: IE, Chrome i FF) ponizej kilka ich wypowiedzi:

korzystam z mf, w rozbudowanym edytorze w kazdym dziale bez wyjotkow, kursor ktorego nie widac stoi na pierwszym polu cytowanego tekstu i nie chce sie przemiscic, skasowac tez nic nie moge, skopiowac tez nie, jedynie wkleic
u mnie cytowanie kompletnie nie dziala... musze je dopiero otworzyc w nowej karcie zeby cos zatrybilo, ale dalej jest problem nie moge dostac sie do ostatniej lini zeby cos napisac, klawisze skrotu tez nie dzialaja ...
dpowiadając na dany post, nie ma wogole kursora, choć jak klikniesz na pole robocze i naciśniesz jakiś klawisz to jesteś w stanie coś napisać Mogę jedynie zaznaczyć dany fragment tekstu, ale go nie skopiuje itp.

2. Niektorym osobom na przegladarkach Opera, FF i Chrome podczas edycji postów pojawiaja sie znaczniki html bbcode (np: div, br, color itp)... dzieje sie tak zarowno podczas uzywania zwyklego edytora jak i rozbudowanego... co wiecej mozliwosc html w postach na wszystkich forach jest wylaczona... nie jest to zjawisko masowe ale niektore osoby sie skarza ze jest to uciazliwe

3. Shoutbox... podczas odswiezania recznego SB wpisane posty podwajaja sie... czyli wpisujac np w SB czesc pojawia sie podwojny wpis... co najlepsze widzi to tylko ta osoba ktora pisze - ogol forum juz nie :D Sb w wersji 1.0.2, blad wystepuje u userow przegladarki Opera (przynajmniej CI tylko ten blad zglosili) ponizej jedna z wypowiedzi o problemie:

Nie wiem czy tylko u mnie jest taki błąd i czy to przypadkiem nie zależy od przeglądarki, ale:

Po na napisaniu wiadomości w shutboxie w odstępie czasowym (ok 30sec) powiela mi tego posta regularnie, oczywiście tylko tylko jest to widoczne z mojej strony bo nie wyświetlają się one dla ogółu.

4. Jak zrobic aby posty administracji (roota)nie mogly byc edytowane ani usuwane? Wiem ze taka porada istniala pod 2.3 ale pod 3.0 nie znalazlem...

Z gory piekne dzieki :D

Edytowane przez galeonki
Opublikowano (edytowane)

Masz cache ustawiony na 777 tam gdzie powinien być.

Wejdź w acp potem zakładka zaawansowane Diagnostics -> Uprawnienia i sprawdź czy wszystko masz na zielono

Potem przebuduj skin ACP > Wygląd > Template Tool

invisionizepl_-1269385266-U370.png

Wejdź w system zakładka Tools & Settings >Pamięć podręczna> aktualizuj cała pamięć

Ps. Jaki masz skin czy na pewno od wersji 3.0.5

Jeden temat jedna odpowiedz załóż nowy temat aby uzyskać pozostałe odpowiedzi.

Edytowane przez Łukasz
Opublikowano

Masz cache ustawiony na 777 tam gdzie powinien być.

Wejdź w acp potem zakładka zaawansowane Diagnostics -> Uprawnienia i sprawdź czy wszystko masz na zielono

Potem przebuduj skin ACP > Wygląd > Template Tool

invisionizepl_-1269385266-U370.png

Wejdź w system zakładka Tools & Settings >Pamięć podręczna> aktualizuj cała pamięć

Ps. Jaki masz skin czy na pewno od wersji 3.0.5

Jeden temat jedna odpowiedz załóż nowy temat aby uzyskać pozostałe odpowiedzi.

1.cache mam na 777 i katalogi w nim rowniez na 777

2.Diagnostic? mowisz o System>centrum bezpieczenstwa> zielone fajki obok narzedzi bezpieczenstwa? jesli o tym mowisz to tak-mam all na zielono wlacznie ze zmiana nazwy katalogu admina i przypisanie temu katalogowi htaccess

3. Przebudowa skina zrobiona wielokrotnie

4. Pamiec rowniez byla aktualizowana

skin jest pod 3.0 :D nie pisze czy pod 3.0.5

Opublikowano

A na oryginalnym skinie ip.board dzieje się to samo??

tak , rowniez na oryginalnym skinie nie widac kursora po lewej stronie okna edycji (na tym forum rowniez) a niektorzy nawet na oryginalnym skinie nie widza kursora obojetnie gdzie kilkna w polu edycji, nie moga tez nic kopiowac, wklejac, wycinac...

Opublikowano (edytowane)

Jakim edytorem się posługują? Normalnym czy RTE ( Rich Text Editor )?

wszystkie grupy maja mozliwosc uzywania RTE ale problem wystepuje i tu i tu... dodam ze te rzeczy dzieja sie nie tylko na naszym forum ale i na tym rowniez (w tym mojej osobie zaznaczajac ze na forum naszym mi akurat to nie doskwiera)... dziwne...probowalem szukac w skinie jakichkolwiek fraz odpowiadajacych za okna edycji, kursor i tp ale nic tam nie znalazlem ciekawego co wydawalo by sie odpowiadac za znikanie kursora badz jego brak widocznosci z samej lewej strony okna edycji... dla przykladu zrobie screena i wkleje z tego forum invisionize.pl :

post-2068-1269440638,5567_thumb.jpg tu jest wszystko ok ale jak tylko nacisne enter albo bede chcial przejsc linijke nizej to kursor znika:

post-2068-1269440677,4636_thumb.jpg

edit: sprawdzalem i pytalem o konfiguracje i przegladarki... problem wystepuje na wszystkich (od IE po Opere) oraz na roznych rozdzielkach (myslalem ze tu lezy przyczyna)

Edytowane przez galeonki
Opublikowano

aa i jeszcze jedno.. uzytkownicy uzywajac szybkiej odpowiedzi... widza kursor i wszystko jest ok :( nie wiem czy wszyscy ale jedna osoba juz mi to zglosila :P

• Manager
Opublikowano

Nie wiem, co może być przyczyną. Szczerze przyznam, że gdybym zajmował się takimi detalami to dnia by mi nie starczyło. Serio uważasz to za poważny problem? A jeśli tak to zgłoś to w trackerze IPS-u.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

Nie wiem, co może być przyczyną. Szczerze przyznam, że gdybym zajmował się takimi detalami to dnia by mi nie starczyło. Serio uważasz to za poważny problem? A jeśli tak to zgłoś to w trackerze IPS-u.

ja natomiast uwazam i nie tylko ja ze jest to dosyc powazny problem i co najgorsze uciazliwy i wcale nie taki marginalny.. i najlepsze ze wystepuje rowniez i na tym forum :P wiec z ksiezyca to sie nie wzielo :P tego w 2.3 nie bylo :( DawPi wierz mi ze tez by Cie to wkurzalo gdybys tak mial :P

Opublikowano

A może masz jakiegoś adblockera? :(

Pisałeś na jakiej przeglądarce się tak dzieje?

ludziom znikanie tego nieszczesnego kursora dzieje sie najczesciej na firefoxie :P tylko ze im kursora wogole w oknie edycji nie widac... ale np ja uzywam chrome i kursora nie widze na tym forum jedynie z lewej strony... co zreszta pokazuje zalaczony wczesniej plik