Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Zwracam się z prośbą o pomoc odnośnie modyfikacji LinkBotv2.1_IPB3 a więc w skrócie zainstalowałem sobie tą modyfikację zgodnie z zaleceniem autora no i niby wszystko grało bot wypuscił się po forum itd itd ustawienie było na raportowanie tematów z nieaktywnymi linkami :D podczas poprawiania raportów i usuwania tematów nastąpił nieoczekiwany błąd : Driver Error There appears to be an error with the database. :D Nie mam pojęcia co teraz zrobić aby forum przywrócić do życia . Z góry dziękuję za jakieś wskazówki .

Opublikowano

Witam

Zwracam się z prośbą o pomoc odnośnie modyfikacji LinkBotv2.1_IPB3 a więc w skrócie zainstalowałem sobie tą modyfikację zgodnie z zaleceniem autora no i niby wszystko grało bot wypuscił się po forum itd itd ustawienie było na raportowanie tematów z nieaktywnymi linkami :D podczas poprawiania raportów i usuwania tematów nastąpił nieoczekiwany błąd : Driver Error There appears to be an error with the database. :D Nie mam pojęcia co teraz zrobić aby forum przywrócić do życia . Z góry dziękuję za jakieś wskazówki .

Nie widzę edycji więc muszę dodać to w ten sposób: kod błędu

Error Number: 1153
Error: Got a packet bigger than 'max_allowed_packet' bytes
IP Address: 83.5.86.207
Page: /admin/index.php?adsess=03adb244be8158ecbbd170b214f53435&app=core&module=mycp&section=details
Debug: array (
 1 => 
 array (
   'file' => '/home/cowboys/domains/especiales.eu/public_html/ips_kernel/classDb.php',
   'line' => 1095,
   'function' => 'query',
   'class' => 'db_driver_mysql',
 ),
 3 => 
 array (
   'file' => '/home/cowboys/domains/especiales.eu/public_html/admin/sources/base/core.php',
   'line' => 6781,
   'function' => 'update',
   'class' => 'db_main_mysql',
 ),
 4 => 
 array (
   'file' => '/home/cowboys/domains/especiales.eu/public_html/admin/applications/core/sources/classes/reportLibrary.php',
   'line' => 188,
   'function' => 'packMemberCache',
   'class' => 'IPSMember',
 ),
 5 => 
 array (
   'file' => '/home/cowboys/domains/especiales.eu/public_html/admin/sources/base/ipsRegistry.php',
   'line' => 579,
   'function' => 'rebuildMemberCacheArray',
   'class' => 'reportLibrary',
 ),
)
mySQL query error: UPDATE ibf_members SET members_cache='a:15:{s:7:\"friends\";a:18:{i:178;s:1:...................itd

• Manager
Opublikowano

Powtarzane po stokroć: Błąd na forum - IPS Driver Error , Nie wiesz co robić? Zajrzyj tutaj.

[ + ]

Serwer za słaby. Pokaż błąd adminowi serwera i zapytaj czy może ten limit podnieść.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano (edytowane)

Napisałem już do admina z pytaniem o zwiększenie limitu itd a serwer VPS zresetowałem i nadal jest to samo no nic poczekam na odpowiedz supportu

Edytowane przez cowboys
Opublikowano (edytowane)

Zaraz zaraz powoli instalacja nie polegała na hook o to instrukcja zainstalowania owego moda

Fresh Installation Instructions
Important

Before you continue, make sure your forum is using MySQL as currently only that is supported.

When you run the bot for the very first time, it will check if a certain column exists in your 'posts' table. If it doesn't, then it will automatically add the column. However, it may take sometime to do that if your database is huge. So I recommend you take your board offline at the first run.
Also, if you have used my previous bots for IPB2, then UNDO all the database edits before proceeding.
Step 1: Upload Required Files
File 	Upload To
link_bot.php 	/admin/applications/forums/tasks/
mscookie 	/admin/applications/forums/tasks/
Step 2: Import Bot Settings

Open the Admin CP > System Tab > Tools & Settings > System Settings. Scroll down to the 'Import XML Settings' section, browse and select the settings.xml file included with these instructions, then click the Import button.
Step 3: Import Task

Open the Admin CP > System Tab > System > System Scheduler. Scroll down to the 'Import a task' section, browse and select the task.xml file included with these instructions, then click the Upload button.
Step 4: Configure Bot and Task

Open the Admin CP > System Tab > Tools & Settings > System Settings. Click on the 'Forums' tab and then click 'Link Bot [nihalz]'. You can configure various settings for the bot here.
Open the Admin CP > System Tab > System > System Scheduler. Click on the 'Forums' tab. You will see a task named 'Link Bot [nihalz]'. You can configure the frequency of the bot here and also disable it. 

Teraz tak wywaliłem co wrzuciłem i zmiany które wprowadziłem /admin/applications/forums/modules_public/forums/topics.php

ale ustawień które wgrałem nie mogę cofnąć ze względu na wszech obecne Driver Error

Edytowane przez cowboys
Opublikowano (edytowane)

hmmmm zastanawia mi jedno w takim razie dlaczego inne strony na moim serwerze śmigają bez problemu ? a w nawiasie czekając na odpowiedz supportu to nie wiedziałem że ta modyfikacja może zarżnąć serwer :D

Odpowiedz supportu brzmi że dla nich wszystko jest dobrze i serwer też działa jak należy i nie są w stanie z ich strony zlokalizować błędu.

Jeszcze jedno pytanko podczas pracy bota na bieżąco poprawiałem raporty napisane przez bota i w tedy wszystko padło po usunięciu tematu może to ma jakieś znaczenie ?

Edytowane przez cowboys
Opublikowano (edytowane)

najświeższy :

Number: 1153
IP Address: 83.5.86.207
Page: /
Debug: array (
 1 => 
 array (
   'file' => '/home/cowboys/domains/especiales.eu/public_html/ips_kernel/classDb.php',
   'line' => 1095,
   'function' => 'query',
   'class' => 'db_driver_mysql',
 ),
 3 => 
 array (
   'file' => '/home/cowboys/domains/especiales.eu/public_html/admin/sources/base/core.php',
   'line' => 6781,
   'function' => 'update',
   'class' => 'db_main_mysql',
 ),
 4 => 
 array (
   'file' => '/home/cowboys/domains/especiales.eu/public_html/admin/applications/core/sources/classes/reportLibrary.php',
   'line' => 188,
   'function' => 'packMemberCache',
   'class' => 'IPSMember',
 ),
 5 => 
 array (
   'file' => '/home/cowboys/domains/especiales.eu/public_html/admin/sources/base/ipsRegistry.php',
   'line' => 579,
   'function' => 'rebuildMemberCacheArray',
   'class' => 'reportLibrary',
 ),
)
mySQL query error: UPDATE ibf_members SET members_cache='a:15:{s:7:\"friends\";.................... etc

Poprosiłem o zwiększenie limitu

Limit został zwiększony do 248MB i nadal wszystko bez zmian :D

Edytowane przez cowboys
Opublikowano

A więc tak sprawa wygląda : forum ruszyło ale wszystkie rangi z uprawnieniami mają błąd moim zdaniem chodzi tu o kwestie także raportów które wykonał bot a obsługa ma wgląd

Opublikowano (edytowane)

Ta modyfikacja, zamuliła Ci serwer z tego względu, że pobiera WSZYSTKIE posty z tabeli i je przerabia. Ona nie pobiera partiami, seriami. Musisz sobie ją przerobić. :D Poza tym ma problemy z kilkoma hostami. =] Lepszym rozwiązaniem wg mnie jest przenoszenie do kosza, niż raportowanie. Ja takie rozwiązanie omawiałem na tym forum, możesz skorzystać. =]

Edytowane przez Dr R.I.P
Opublikowano

Tak czytałem i teraz wiem :D ale wciąż brzmi pytanie jak odmulić i wrócić do normalności jeśli nie ma się nigdzie dostępu :D czyli osoby funkcyjne z funkcją czytania raportów nie mogą się zalogować ze względu na driver error reszta zwykłych userów hasa sobie normalnie

• Manager
Opublikowano

No gdzieś jednak czegoś nie zrobiłeś - usuń wszystko, co wgrałeś. Nie ma prawa nic mulić.. Ew. jak ten serwer śmigał to zapisał w bazie tak duże pakiety danych, że teraz przy wejściu do raportów zmula serwa. Można by spróbować ( bez gwarancji, że zadziała ) wyczyścić wszystkie raporty.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

Tak głównym problemem były raporty do przemielenia wystarczyło odciążyć tabele w bazie i wszystko wróciło do normy :D jeszcze raz wielkie dzięki fakty są takie że nie wolno przy tej modyfikacji szaleć co do sprawdzania wielu for bo każdy serwerek padnie nawet sporej mocy ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.