Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ma pytanie jak dostać się do ustawień ipb 3 za pomocą api

Dodam że jest laikiem jeżeli chodzi o php dlatego proszę najlepiej o jakiś przykład

Opublikowano

;)

adres.forum.pl/admin

Mógłbyś trochę rozwinąć swoje pytanie :D

Napisałem przecież że chodzi mi o api.

DawPi chce pobrać dane z pola tekstowego z ustawień.

Myślę że wystarczy mi ten przykład ponieważ c++ ma w miarę podobną składnie do php.

• Manager
Opublikowano

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano (edytowane)

Napisałem przecież że chodzi mi o api.

DawPi chce pobrać dane z pola tekstowego z ustawień.

Myślę że wystarczy mi ten przykład ponieważ c++ ma w miarę podobną składnie do php.

Witaj,

Czy Tobie czasem nie chodzi o pola klasy rejestru IP.Board? Zapewne chcesz uzyskać dane z ustawień w panelu ACP, np. ile wynosi jakaś wartość z pola input? Podam Ci sposób na to!

Na początek musisz uzyskać instancję klasy rejestru, czyli ipsRegistry, a sposób na to jest prosty - dodaj plik admin/sources/base/ipsRegistry.php i utwórz instancję. Dostęp do tej metody instance() jest publiczny. Pamiętaj, że owa metoda jest statyczna, więc dostęp do niej masz za pomocą konstrukcji ipsRegistry::instance(); Więcej o klasie -> ipsRegistry

Kolejna sprawa to pobranie ustawień. Aby to zrobić musisz użyć funkcji fetchSettings(); Dostęp do dane ustawienia opiera się na kluczu w tablicy. Oto przykładowy kod:

$this->settings['board_name']; - gdzie board_name to nazwa klucza, pod którą zostało zapisane ustawienie.

Dzięki tej operacji w zmiennej lub obiekcie będziesz miał tablicę wszystkich ustawień IP.Board :-)

Pozdrawiam,

Largo

Edytowane przez Largo
  • Lubię to 1

Jeżeli Ci pomogłem, nie zapomnij proszę o kliknięciu - add.png

Możesz liczyć na moją pomoc z zakresu: PHP5, MySQL, JavaScript i Ajax | W trakcie nauki CSS i xHTML!

W sprawie pomocy z zakresu IP.Board służę pomocą w dziale Zaawansowane programowanie IP.Board

Proszę o nie wysyłanie próśb PW o prywatną pomoc - pomagam JEDYNIE na forum lub na zlecenie!

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.