Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

ROZWIĄZANY: Obrazki w tagach [img][/img] otwierane jak te z załączników albo w nowym oknie

vBB

Rekomendowane odpowiedzi

To przecież przeczy idei tworzenia tego tagu. On jest po to byś obrazek do którego masz adres "pokazał" na forum. Chyba będzie dużo grzebania więc ja Ci nie pomogę. Moim zdaniem to dziwne rozwiązane. Wystarczy podać link nie dodając go w BBcodzie a otworzy Ci w nowym oknie.

Poza tym jeśli dobrze pamiętam do kodu html obrazka trzeba dodać atrybut:

rel="lightbox"

aby był to obrazek w lightboxie.

Nie mam jak tego sprawdzić, ponieważ czekam aż domenę mi włączą. Sprawdzę na localu, ale to potrwa bo mój komp to rzęch. :)

Edytowane przez Dr R.I.P

To przecież przeczy idei tworzenia tego tagu. On jest po to byś obrazek do którego masz adres "pokazał" na forum.

No właśnie nie bardzo... Obrazek się pomniejsza i jest ok, ale ja chce, żeby po kliknięciu na ten pomniejszony obrazek otwierało się albo w nowym okienku albo w lightboxie. Problem jest tego typu, że obrazek jest po prostu rozciągany i rozciąga przy tym forum. Oczywiście ktoś mógłby powiedzieć, że tak to ma wyglądać i miałby rację. W sumie mi to AŻ TAK nie przeszkadza, ale chciałem zobaczyć jak to będzie w praktyce po zmianie na tak jak ja chcę :)

Chyba będzie dużo grzebania więc ja Ci nie pomogę. Moim zdaniem to dziwne rozwiązane. Wystarczy podać link nie dodając go w BBcodzie a otworzy Ci w nowym oknie.

Nie, podanie linku skutkuje otwarciem obrazka ale w tym samym okienku.

Poza tym jeśli dobrze pamiętam do kodu html obrazka trzeba dodać atrybut:

rel="lightbox"

aby był to obrazek w lightboxie.

W jaki sposób? Poprzez edycję BBCode'a IMG w ACP? Spróbuję...

EDIT: W ACP się nie da, potrzebna jest pewnie jakaś edycja w pliku, tylko jaka i w którym pliku? Muszę poszukać...

Edytowane przez vBB
gallery_1_2_27047.jpg

• Manager

Lightbox powinien działać 'z marszu'. Generalnie to sprawdź skin - tutaj też miałem ten problem i musiałem wgrać nową wersję CleanCuta. Być może i Twój skin nie jest aktualny.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

• Manager

Każdy by wszystko chciał, jednak nie na wszystko jest opcja w ACP. Na to jeśli nie ma, to trzeba by to napisać.

---

• Manager

Nie wiem, ile z tym roboty, bo przecież nie zaglądam przy każdej prośbie czy temacie, czy da się to zrobić. Pewnie się da, no, ale jak mówię - trzeba siąść, pomyśleć i zrobić.

---

Nie wiem, ile z tym roboty, bo przecież nie zaglądam przy każdej prośbie czy temacie, czy da się to zrobić.

Nie pytałem Cię o to ile z tym roboty.

Pewnie się da, no, ale jak mówię - trzeba siąść, pomyśleć i zrobić.

Tak też będę musiał zrobić.

Temat można zamknąć.

Edytowane przez vBB
gallery_1_2_27047.jpg

• Manager

Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu.

Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.

---

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.