Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzisiaj dostaliśmy ( admin i moderatorzy) po kilkanaście PW z raportów tego samego posta od 2 userów. Raporty wysyłane w odstępach kilkuminutowych.

Podobna sytuacja jest z raportowaniem profili userów - ktoś raportuje mi usera 20 razy i dostaję 20 PW ^_^

W Centrum Raportów zbiera się to wprawdzie w jeden raport z kilkunastoma wpisami, ale te PW mogą wykończyć nerwowo i mnie i moderatorów.

Nie wiem czy to jakiś bug, czy userzy mogą raportować x razy to samo?

• Manager
Opublikowano

Ah nie nie, zgadza się. Więcej osób raportuje, ale tę samą pozycję - w centrum raportów są one 'grupowane'.

Cóż, tak to działa. Jaka akcja by Cię zadowalała?

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

Jeszcze raz:

user nr 1 raportuje post nr 1 - id raportu np 250 - dostaję dwadzieścia PW z różnym czasem - wysłania co parę minut.

user nr 2 raportuje post nr 2 (w tym samym temacie co nr 1) - efekt jw.

Takich spam-raportów dostaję kilka dziennie, co daje ok. 100 PW - zwariować można.

A co bym chciał? 1 post = 1 raport w ogóle, ew. żeby 1 user mógł raportować ten sam post tylko raz.

• Manager
Opublikowano

Jeśli przychodzi kilka PW z tym samym raportem od tego samego usera, to ja bym szukał zapętlania po stronie serwera.

Wszelkie zmiany w funkcjonalności proponuję zgłaszać na forum IPS-u - tutaj nie mają mocy sprawczej. ^_^

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.