Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Odinstalowałem tymczasowo język Polski (usunąłem przez ACP, wcześniej ustawiając Angielski jako defaultowy), ale teraz widzę, że mniej więcej połowa ACP jest spolszczona. Forum od strony zwykłego użytkownika jest całkowicie po angielsku.

O co chodzi?

...

Opublikowano (edytowane)

Dzięki.

Zuploadowałem, zaimportowałem, zrecachowałem i... nic się nie zmieniło.

Edytowane przez Bartek

...

Opublikowano (edytowane)

Dzięki.

Tuż po imporcie na górze strony:

Warning: DOMDocument::loadXML() [domdocument.loadxml]: Premature end of data in tag content line 6 in Entity, line: 48156 in /ips_kernel/classXML.php on line 353

Warning: DOMDocument::loadXML() [domdocument.loadxml]: Premature end of data in tag file line 4 in Entity, line: 48156 in /ips_kernel/classXML.php on line 353

Warning: DOMDocument::loadXML() [domdocument.loadxml]: Premature end of data in tag fileset line 3 in Entity, line: 48156 in /ips_kernel/classXML.php on line 353

Warning: DOMDocument::loadXML() [domdocument.loadxml]: Premature end of data in tag xmlarchive line 2 in Entity, line: 48156 in /ips_kernel/classXML.php on line 353

Po refreshu błędy znikają a plik nie jest zaimportowany.

Edytowane przez Bartek

...

Opublikowano (edytowane)

1. Wrzucam wszystko do /translate, nadaję CHMODE 777 i klikam "Translate externally...".
  2. Pojawia się lista plików językowych a nad nimi komunikat:
    You can edit the files in the 'translate' directory. Once you have translated the file you can import these changes directly into the database.
    Before editing, please set your text editor to save files as UTF-8 regardless of the character set your board uses.
  3. Wszystko zaznaczam i klikam "Import Selected Files" na samym dole.
  4. Na nad listą pojawia się:
    Imported forums_public_forums.php (0 added entries, 122 updated)
    Note: you will need to recache this set to view the changes throughout the board.
  5. Zgodnie z poradą klikam "recache this set".
  6. Komuniat:
    Recache complete

Tyle, że po tej operacji nic się nie zmienia - połowa jak była tak jest po polsku.

Może ja to kompletnie źle robię? :)

Edytowane przez Bartek

...

• Manager
Opublikowano

Uruchamiasz tłumaczenie :) wrzucasz te pliki do folderu translate/ ;) importujesz w panelu tłumaczenia te nowe pliki. Musi zaskoczyć. Wysyłałem przecież angielskie pliki ( tłumaczenia ).

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

No wrzucam WSZYSTKIE pliki z pierwszego załącznika na serwer i wykonuje opisane przeze mnie kilka postów wyżej operacje. I nie działa. 5 razy już tą operację powtarzałem.

...