Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Proszę o zapoznanie się z tym tematem

ponieważ odnosi się do tego tematu. Tak więc jak rozwiązać problem z ??????????? które mi wyskoczyły po upgradeFinish.

mogę w sumie poprawiać to ręcznie ale za dużo tego jest.

Opublikowano (edytowane)

w bazie danych pisze np "Ostrze?…Â?enie-a powinno być Ostrzeżenie" mam na dysku kopię bazy danych w postaci pliku sql i pisze OstrzeĂ…ÂĽenie

Edytowane przez matusk24
  • Manager
Opublikowano

Masz uwaloną bazę. Pewnie nie kodowaną w utf8, a tylko dla takiego kodowania ta sztuczka, którą opisywał Amfidiusz działa.

Wgraj kopię bazy i będziemy myśleć.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano (edytowane)

wgrałem odnowa bazę i dalej ten sam komunikat.

Fatal error: Uncaught exception 'Exception' with message 'Could not initiate the registry, the settings cache is empty or missing' in /domains/skrypty-forum.com.pl/public_html/admin/sources/base/ipsRegistry.php:1631 Stack trace: #0 /domains/skrypty-forum.com.pl/public_html/admin/sources/base/ipsRegistry.php(498): ipsRegistry->setUpSettings() #1 /domains/skrypty-forum.com.pl/public_html/admin/sources/base/ipsController.php(75): ipsRegistry::init() #2 /domains/skrypty-forum.com.pl/public_html/admin/sources/base/ipsController.php(62): ipsController->init() #3 /home/matusk24/domains/skrypty-forum.com.pl/public_html/index.php(24): ipsController::run() #4 {main} thrown in /domains/skrypty-forum.com.pl/public_html/admin/sources/base/ipsRegistry.php on line 1631

tak więc co teraz?

Zrobiłem jeszcze tak ze w bazie danych jest coś takiego jak metoda porównywania napisów, było "latin1_swedish_ci"

a ja wszedłem w "Operacje i zaznaczyłem "utf8_polish_ci" nie wiem czy to coś pomoże...

Edytowane przez matusk24
Opublikowano (edytowane)

Zrobiłem jeszcze tak ze w bazie danych jest coś takiego jak metoda porównywania napisów, było "latin1_swedish_ci"

a ja wszedłem w "Operacje i zaznaczyłem "utf8_polish_ci" nie wiem czy to coś pomoże...

go

Nie pomoże. Musisz pobrać plik bazę (oryginalny), przekonwertować go z latin1_swedish_ci na utf8_polish_ci (a najlepiej na utf8_general_ci) i dopiero wgrać na serwer

Zobacz tutaj na ostatni post: http://forum.invisionize.pl/index.php?app=forums&module=forums&section=findpost&pid=62639

Zobacz jak miałeś kodowaną starą bazę, może to było ISO-8859-1, wtedy w tym pliku wpisujesz nazwę starego kodowania i nazwe kodowania jakie chcesz mieć czyli UTF-8.

Edytowane przez matma4u

46279b204b.png

Rozwiążemy dla Ciebie każde zadanie z matematyki: http://matma4u.pl

• 4 tygodnie później...
  • Manager
Opublikowano

Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu.

Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.