Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

I: Jak zrobić takie ogłoszenie, jakie macie na str głównej forum? :bounce: na ubp kiedys robilem ,ale juz zapomnialem. To jakis mod jest do tego?

II: Po wgraniu jakies modyfikacji, ktora wymaga zrecache'owania skinu, wszystkie teksty w profilu i wybranych modyfikacjach zmieniają mi sięna angielskie (z angielskich muszę modyfikować na polskie, np. w chache/en/profile_view.php). Screen: http://img60.imageshack.us/img60/56/beznazwy1pe9.png

Jest jakiś sposób, abym nie musiał po wgraniu kazdej modyfikacji za kazdym razem recznie spolszczac profil itp?

III: Jak zamienić nazwy miesięcy "Nov", "Dec", "Jun" na polskie?

IV: Jak to usunąć? http://img60.imageshack.us/img60/6746/beznazwy1xc2.png

Edytowane przez DawPi
calibrakz3.png

• Manager
Opublikowano

Ad 1 - HTML :bounce: albo Global Forum Message ( jest w temacie ważne modyfikacje)

Ad 2 - pewnie masz to wpisane bezpośrednio w skinie. Sprawdź dobrze.

Ad 3 - polskie daty :) ( temat na inv w artykułach )

Ad 4 - skin, edycja HTML, Forum Index -> PageTop ( tak pamiętam )

Powodzenia :)

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano (edytowane)
Ad 1 - HTML albo Global Forum Message ( jest w temacie ważne modyfikacje)

Sprawdzilem tego moda, zanim napisałem. Ogłoszenie wygląda wtedy tak: http://img233.imageshack.us/img233/9063/beznazwy1lj6.png

Ad 2 - pewnie masz to wpisane bezpośrednio w skinie. Sprawdź dobrze.

już nieważne...

Ad 3 - polskie daty ( temat na inv w artykułach )

hmmm?...

co do ad4. jak nie będziesz wiedział co usunąć w tym kodzie co masz w PageTop to wklej go tutaj i ci dam już zrobione.
<script language="javascript" type="text/javascript">

<!--

var unselectedbutton = "{$this->ipsclass->vars['img_url']}/topic_unselected.gif";

var selectedbutton = "{$this->ipsclass->vars['img_url']}/topic_selected.gif";

var lang_gobutton = "{$this->ipsclass->lang['f_go']}";

var lang_suredelete = "{$this->ipsclass->lang['cp_js_delete']}";

var lang_otherpage = "{$this->ipsclass->lang['jscript_otherpage']}";

var lang_clickhold = "{$this->ipsclass->lang['js_clickhold']}";

var perm_can_edit = $can_edit;

var perm_can_open = $can_open;

var perm_can_close = $can_close;

var perm_max_length = {$this->ipsclass->vars['topic_title_max_len']};

// Set up img vars

var img_markers = {

'bc_new.gif' : 'bc_nonew.gif',

'bf_new.gif' : 'bf_nonew.gif',

'br_new.gif' : 'br_nonew.gif'

};

var regex_markers = 'bc_new.gif|bf_new.gif|br_new.gif';

//-->

</script>

<script type="text/javascript" src="jscripts/ipb_forum.js"></script>

<!--IBF.SUBFORUMS-->

<table class='ipbtable' cellspacing="0">

<tr>

<td style='padding-left:0px' width="60%">{$data['SHOW_PAGES']}</td>

<td class='nopad' style='padding:0px 0px 5px 0px' align="right" nowrap="nowrap"><a href="{$this->ipsclass->base_url}act=post&do=new_post&f={$data['id']}"><{A_POST}></a></td>

</tr>

</table>

<div class="borderwrap">

<div class="maintitle" style='padding:4px'>

<!-- TABLE FIX FOR MOZILLA WRAPPING-->

<table width='100%' cellspacing='0' cellpadding='0'>

<tr>

<td width='99%'><div><{CAT_IMG}>

Edytowane przez Xizour
calibrakz3.png

Opublikowano (edytowane)

Ad.Ad.1 Ale widziałem gdzieś modyfikację, która tworzy tabelkę w stylu forum, coś jak na ipb.ipslink.pl jest ogłoszenie sformatowane na wzór stylu forum waszego (chyba, ze sam ją tak formatowales). Powinna u mnie zrobic to samo.

Ad.Ad.3 DOpiero potem sie skapnalem, ze chodzi o invisionboard. na poczatku nie wiedzialem w ogole, ocb, potem probowalem na invisionize (xD) no i na koncu invisionboard. Aż żal sie przyznawać...

Edytowane przez Xizour
calibrakz3.png

Opublikowano
Ad 3 - mam na myśli temat na invisionboard o ID 8822 ;-)

Mi się jednak wydaje że chodzi mu o te co są z profilu i nikt nie wie jak je zrobić. :bounce:

In, and Out.

Opublikowano (edytowane)

okejka, polskie daty już zrobiłem.

Zostało tylko usunięcie tego pola do logowania i ten mod od ogłoszeń (czy ktośzna taki, albo jak to zrobić).

+ jeszcze jedno: Da się usunąć też to? http://img154.imageshack.us/img154/6455/beznazwy1ez7.png Wydaje mi się, że kiedys widzialem na to tutorial tutaj, ale przeszukalem i nie ma.

Edytowane przez Xizour
calibrakz3.png

• Manager
Opublikowano

Pole logowania, przejdź do:

ACP > LOOK & FEEL > ( wybór skina ) > Edit Template HTML > Board Index >> PageTop

Znajdź:

<td align="right" valign="middle">
	<if="$this->ipsclass->member['id'] == 0">
		<form action="{$this->ipsclass->base_url}act=Login&CODE=01&CookieDate=1" method="post">
			<input type="text" size="20" name="UserName" onfocus="focus_username(this)" value="{$this->ipsclass->lang['qli_name']}" />
			<input type="password" size="20" name="PassWord" onfocus="focus_password(this)" value="------" />
			<input class="button" type="image" src="{$this->ipsclass->vars['img_url']}/login-button.gif" />
		</form>
	</if>
	</td>

I usuń.

Odnośnie tabeli - już wszystko zostało Ci powiedziane - to mod Global Message ze zmienionym kodem HTML -> wykaż się i choć ten kod sobie sam edytuj :bounce:

+ dałeś jakiś link, ale nie wiem co tam chcesz usunąć.

---

Opublikowano (edytowane)

DawPi, jesteś mistrz :) zostało już tylko to:

beznazwy1ps1.png

P.S. Odnośnie GFM: kod sobie zedytuję, tylko nie jestem pewien, gdzie to zrobić... :)

P.S.2. Gdzie mogę zmienić układ tego http://img381.imageshack.us/img381/8775/beznazwy1st0.png ? Chciałbym zrobić na przykład coś takiego http://img214.imageshack.us/img214/7524/beznazwy1zo9.png (to juz bym sobie poradzil, ale nie wiem gdzie to robic). Jest to "D22_Board_Panel_v.1.0" (D22 czyli chyba twój)?

To już naprawdę wszystko :bounce:

Edytowane przez Xizour
calibrakz3.png

Opublikowano (edytowane)

beznazwy1ps1.png

ACP > LOOK & FEEL > ( wybór skina ) > Edit Template HTML > member_bar

Znajdź :

<p class="pcen"><b>{$this->ipsclass->lang['guest_stuff']}</b> ( <a href="{$this->ipsclass->base_url}act=Login&CODE=00">{$this->ipsclass->lang['log_in']}</a> | <a href="{$this->ipsclass->base_url}act=Reg&CODE=00">{$this->ipsclass->lang['register']}</a> )

I usuń :)

P.S.2 :

To chyba jest tutaj :

ACP > LOOK & FEEL > ( wybór skina ) > Edit Template HTML > global_board_header

Albo w member_bar, niewiem nie instalowałem tego modu :) moge ci to zrobić, odezwij sie na pm :bounce:

Edytowane przez Patryk
  • Manager
Opublikowano

GFM:

ACP > LOOK & FEEL > ( wybór skina ) > Edit Template HTML > All Global HTML >> show_message

D22 Board Panel:

ACP > LOOK & FEEL > ( wybór skina ) > Edit Template HTML > Board Index >> member_board_panel

---

• Manager
Opublikowano
Informacja:
Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu.
Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuję 24/7/12/365 dni w roku na PM.

---

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.