Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Moje rozumowanie wygłądało tak: skoro w domyślnym skinie (logowane) i w Velvet (kliknij aby się zalogować) jest logowanie bez okna a z tłumaczeniem, to wraz z pozbyciem się okna zniknie problem angielskiego. Co nie oznacza, że nie jest prościej przetłumaczyć, tyko, że ja nie wiem gdzie. Szukałam w Look & Feel > Languages > Manage Languages > Türkçe (TR) > public_login ale tam 100% jest przetłumaczone.

Ps. Support odpisał, że wsparcie tylko na ich forum ;) A tak chciałam uniknąć publicznego pisania po ang :P Dzięki IPB chyba będę musiała zmobilizować się do powtórki angielskiego :a:

Türkülerdir Sevdam...

Opublikowano

Dzięki za podpowiedź. Czy to chodzi o ten fragment w: Look & Feel > Manage Skin Sets & Templates > Manage Templates in Velvet - Blue > Global Templates > gobalTemplate:

</if>

<div id='regular_signin'>

<a id='_regularsignin'></a>

<h3 class='bar'>Enter your sign in name and password</h3>

<ul>

<li class='field'>

<label for='username'>Username:</label>

<input id='username' type='text' class='input_text' name='username' size='40' />

</li>

<li class='field'>

<label for='password'>Password:</label>

<input id='password' type='password' class='input_text' name='password' size='40' /><br />

<a href='{parse url="app=core&module=global&section=lostpass" base="public"}' class='desc' title='Retrieve password'>I've forgotten my password</a>

</li>

</ul>

</div>

<hr />

<fieldset id='signin_options'>

<legend>Sign in options</legend>

<ul>

<li class='field checkbox'>

<input type='checkbox' id='remember' checked='checked' name='rememberMe' value='1' class='input_check' />

<label for='remember'>

Remember me<br />

<span class='desc'>This is not recommended for shared computers</span>

</label>

</li>

<if test="anonymous:|:!$this->settings['disable_anonymous']">

<li class='field checkbox'>

<input type='checkbox' id='invisible' name='anonymous' value='1' class='input_check' />

<label for='invisible'>

Sign in anonymously<br />

<span class='desc'>Don't add me to the active users list</span>

</label>

</li>

</if>

</ul>

</fieldset>

<fieldset class='submit'>

<input type='submit' class='input_submit' value='Sign In' />

<a class="input_submit alt" style="padding:5px 10px;" href='{parse url="app=core&module=global&section=login" base="public"}'>

<span class='services'>

<if test="limFacebook:|:IPSLib::loginMethod_enabled('facebook')">{parse replacement="lim_facebook"}</if>

<if test="limTwitter:|:IPSLib::loginMethod_enabled('twitter')">{parse replacement="lim_twitter"}</if>

<if test="limOpenid:|:IPSLib::loginMethod_enabled('openid')">{parse replacement="lim_openid"}</if>

<if test="limWindows:|:IPSLib::loginMethod_enabled('live')">{parse replacement="lim_windows"}</if>

</span>  Or sign in with these services</a>

</fieldset>

</form>

</div>

</body>

</html>

Czy to to co pgrubiłam?

Türkülerdir Sevdam...

Opublikowano

Frazy wymienione przez DawPiego pojawiają się przy MouseOver - przytrzymaj kursor nad np. I've forgotten my pass.

Przetłumacz, zapisz... i zmiany wyświetlą sie na forum.

Poza tym wyłączając to okno należałoby dodać ten formularz w inne miejsce - nie bardzo widzę tam na to miejsce.

Nie wypełniaj formularza logowania i kliknij Sign In :P

• Lubię to 1
  • Manager
Opublikowano

Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu.

Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.