Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

ROZWIĄZANY: Zmiana serwera i domeny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam "drobny"problem z IP.Board. Otóż skopiowałem pliki forum oraz bazę na nowy serwer, zmieniłem domenę w pliku conf_global.php ale nie mogę zalogować się na swoje konto admina w celu dokonania dalszych zmian w ACP (pojawia się komunikat "Należy wypełnić cały formularz").

Od czego warto zacząć poszukiwanie przyczyny powyższego błędu?

Moje forum komputerowe ForumPC.pl korzysta z hostingu w Progreso.pl - w trakcie zamówienia serwera podaj kod FORUMPC a otrzymasz miesiąc abonamentu gratis.

• Manager
Opublikowano

Ew. problemy mogą występować jeszcze z powodu cookies. Ciężko tutaj coś wyrokować, bo taki błąd normalny nie jest. Za każdym razem ten błąd występuje? Czy tylko po przeniesieniu na inną domenę?

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

Problem z logowaniem występuje tyko na nowej domenie (fc.boost.pl). Pod starą domenę (forumpc.pl) nie ma żadnego problemu.

Moje forum komputerowe ForumPC.pl korzysta z hostingu w Progreso.pl - w trakcie zamówienia serwera podaj kod FORUMPC a otrzymasz miesiąc abonamentu gratis.

Opublikowano (edytowane)

Chyba znalazłem rozwiązanie problemu :rolleyes:

W pliku konfiguracyjnym jako domena wpisane było http://fc.boost.pl . Po zmianie na http://www.fc.boost.pl logowanie już działa. Czy taka 'drobnostka' mogła mieć tak duże znaczenie?

Edytowane przez necik

Opublikowano

Jak jest kropka na końcu to musi być przekierowanie a co za tym idzie utrata POST'a.

Kropka była jako zakończenie zdania (już dodałem spację). Konfiguracja różniła się tylko "www".

Opublikowano

To czy jest www czy go nie ma ma duże znaczenie jak np. w .htaccess (lub ustawieniach forum ?) jest wymuszanie.

Na forum (również tym testowym) jest włączone wymuszone przekierowanie na adres z www. Stąd też pewnie początkowy problem z logowaniem.

• Manager
Opublikowano

Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu.

Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.