Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

ROZWIĄZANY: Ikonka w wybranych tematach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej,

Sam nie wiem, czy to będzie takie proste, ale chciałbym spróbować.

Zależy mi na dodaniu ikonki w forumView zaraz po tytule wątku. Mniej więcej w ten sposób:

pre_1289760362__skiny.png

Miałaby się ona pojawiać po zaznaczeniu tickboxa podczas tworzenia/edycji tematu.

I teraz pytanie: Jestem w stanie umieścić ikonkę i tickboxa tam, gdzie chcę. Ale jak mogę zmusić je do współpracy? Czy istnieje jakaś funkcja, której mógłbym użyć, a która sprawdzałaby zaznaczenie checkboxa i wstawiała lub nie tę ikonkę?

• Manager
Opublikowano

To może przeniosę do zaawansowanego? :)

Generalnie musisz wykorzystać możliwości rozszerzeń, a potem funkcji replaceOutput. Nie mogę sobie przypomnieć, który darmowy mój mod ją wykorzystuje byś miał podgląd, ale najpierw daj cynk, czy chcesz to sam zrobić, czy poszukać 'gotowego' kodu.

W sumie to: http://community.invisionpower.com/files/file/3559-dp31-advanced-post-icons/ spełnia Twoje wymagania! :a:

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

• Manager
Opublikowano

Hm.. To czekaj: dasz radę zrobić samemu zapisywanie do bazy wybranej ikony? Bo jeśli tak to wtedy prosty kod w skinie załatwiłby sprawę. Jednak bez sql i php zapisującego nie da rady.

---

Opublikowano

Myślałem, myślałem i chyba wymyśliłem. Użyję do tego funkcji przypinania tematów - dodaje ona do tytuły prefiks "Przypięty:". Ikonka i tak będzie podpinana czasowa, a że tematy będą na początku listy, to nawet lepiej, bo i tak chodzi o ich wyróżnienie.

Moglibyście zatem podać mi kod, którym mogę ustawić zmiany jedynie dla dwóch wybranych działów? Tak żeby w tych dwóch pokazała się ikonka, a w pozostałych standardowe Przypięty:?

A dodatkowo nawet na wyłączenie dodatkowego kodu z pozostałych działów? Skopiowałbym całą klasę za tytuł wątku i ją ładnie oprawił w ten sposób:

<jeśli działy inne niż X, Y, to:> Przypięty: </jeśli> Tytuł tematu <jeśli działy X, Y, to:> ikonka </jeśli>

• Manager
Opublikowano
<if test="! in_array( $this->request['f'], array( 1, 2, 3, 4 ) )"> Przypięty: </if> Tytuł tematu <if test="in_array( $this->request['f'], array( 5, 6, 7, 8 ) )"> ikonka </if> 

• Lubię to 1

---

Opublikowano

OK, jesteśmy coraz bliżej ^_^

W forumIndexTemplate znajduje się zmienna {$data['prefix']}, która odnosi się do szablonu topicPrefixWrap. Zmodyfikowałem jego kod i obecnie poprawnie ukrywa prefix Przypięty: w wybranym forum

<if test="prefix:|:$text">
<if test="! in_array( $this->request['f'], array( 197 ) )"><span class='topic_prefix'>{$text}</span>  
</if>
</if>

Czy mogę teraz dodać nową zmienną {$data['prefix2']}, która będzie bazowała na ustawieniach oryginalnej zmiennej, ale będzie wczytywała inny szablon?

Nevermind, przecież mogę też edytować główny szablon ;)

• Manager
Opublikowano

W jaki sposób bazowała? W jaki sposób będzie zapisywana do bazy? Trochę rozumiem związku między prefix, a prefix2 - zakładając, że nie dodajesz prefix2 do bazy, a bazujesz na prefix - nie wiele można pobazować w takim przypadku.

---

• Manager
Opublikowano

Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu.

Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.

---

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.