Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Pytanie do użytkowników [PZ23] - Top 5 Stats v1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Czy ktoś używa tego moda? Ja wcześniej miałem D22 ale nie był odświeżany w czasie rzeczywistym no i dość prosty. Pytania mam dwa:

1. Wie ktoś gdzie edytować się da szerokość tabel ? (pierwsza jest za szeroka przez co zciaśnia ostanie tabelki) 1 Pytanie już nie aktualne
  2. Wie ktoś co sie powinno wyśiwtlać w bloku "Latest Forum News" ? U mnie jest on pusty ;(

Edytowane przez Flanger
Opublikowano

lipa, ruszam chyba wszystkie kolumy a one sie nie rozmieszczaja(tak jak chce)

Opublikowano

To ja Ci napiszę about this mod...

Jak mod Ci się rozwala to wejdź do acp >> TOOLS & SETTINGS >> Date & Time Formats

Join date time format zmień na:

%d-%m-%y

Teraz:

ACP Home > View General Settings > [PZ23] Top 5 Statistics v1.0

Aby wyświetlała Ci się wspomniana przez Ciebie sekcja w tabelce, zaznaczasz forum z listy

News Forums.

Tłumaczenie

Jeśli chcesz spolszczyć tego moda, dajesz w LOOK & FEEL >> Manage Languages >> JEZYK (edit)

Please select a language file to edit: lang_boards

Prawdopodobnie od sekcji <ibf.lang.top_5_stats> zaczyna się język tego moda.

Dodam screena:

qjfos1smhus0ekgwd9q5.jpg

Pozdrawiam,

Gexem

Opublikowano

Gexem pomogłeś mi :( TYVM ale nadal mam jeszcze jeden mankament w tym modzie:

fdx2l3.png

zielona linia do obecna max dlugosc wyswietlania sie nazwy tematu, pomaranczowa zas to docelowa.. jak rozszezyc max dlugosc do pomaranczowej ? kombinuje w ftp, acp i nic moze ktos zna odpowiedz

• Manager
Opublikowano

Otwórz plik: sources/lib/func_top5stats.php

Znajdź:

$truncateAmount		= $this->ipsclass->vars['pz_truncation'];

Zamień na:

$truncateAmount		= 100;

Zapisz i wyślij.

Oczywiście inną wartość również możesz ustawić, ale najprościej zmienić to w ACP, w ustawieniach tej modyfikacji - tak, jak wskazuje powyższy kod :(

Z instrukcji wynika, że to Topic title truncation.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano
Otwórz plik: sources/lib/func_top5stats.php

Znajdź:

Zamień na:

$truncateAmount		= 100;

Zapisz i wyślij.

Oczywiście inną wartość również możesz ustawić, ale najprościej zmienić to w ACP, w ustawieniach tej modyfikacji - tak, jak wskazuje powyższy kod :(

Z instrukcji wynika, że to Topic title truncation.

nie wiem ale

tego nie mam w pliku

Opublikowano
Musisz mieć ponieważ ja właśnie z niego wziąłem ten kod. Najlepiej jednak zmień to w ACP :(

w którym to jest miejscu w acp?

Opublikowano
Przecież widziałem, jak było napisane, że napiszesz jak Cię tata dopuści do PC więc nie taki jeden refresh :(

Taak... bo musiałem zejść na dół ;(

Kiedy napisałem tego posta było o minutę po Twoim poście, ale powróćmy do tematu.

Znalazłeś tę linijkę Flanger ??

Opublikowano

ooo ja mam 1.0 moze mi ktos podeslac wersje 1.1 bo nie moge sciagnac cos z pznetworks ;/

• 4 miesiące temu...
Opublikowano (edytowane)

Właśnie zainstalowałem tę modyfikację. Dzieki pomocy DawPi udało mi się pozbyc zbędnych komórek. Obecnie to wygląda następująco:

qxnlo6.jpg

Mam jednak pytanka:

1. W jaki sposób mogę wykluczyć wybrane działy z Ostatnich postów? Tak żeby posty pisane w tych działach nie były wyświetlane przez tę modyfikację (u mnie komórka: Ostatnio na Forum)

W D22-Top 5 wystarczyło pobawić się z tą funkcją:

$exclude_forums = ' AND t.forum_id NOT IN (20,30,40) ';

Jednak nie znam sie na php i nie moge sobie z tym poradzić.

2. Jak pozbyć sie tej wystającej belki w prawym górnym rogu na screenie? nie jest ona zależna od rozdzielczości (sprawdzane na 1024 i 1280). Sprawdzałem na innych forach - tam problem też występuje. Sprawdzałem na innych swoich skinach - to samo. Więc wina leży po stronie modyfikacji. Może udało Wam się skrócić tę belkę?

P.S. A użytkownicy v1.1 powinni w kodzie modyfikacji, w sekcji poświęconej ogłoszeniom zmienić top_title na top_datey - gdyz zaraz po zainstalowaniu po najechaniu myszka na datę ogłoszenia pojawia się błędny napis :/

Edytowane przez Amfidiusz