Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

(DP23) Show Warn Under Post

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam problem u siebie w topics.php nie mam takiego kodu jak

# Memory Debug
	$this->ipsclass->memory_debug_add( "PID: ".$row['pid'] . " - Member Parsed", $_NOW );

i teraz nie wiem gdzie mam wkleic nowy kod

Opublikowano

Add Below:

<input type="hidden" name="pid" value="$pid" />

Now go to Edit Data Variables... and ad in the end this code:

,$pid=""

O co to chodzi bo nie wiem co mam tam dodać?

Opublikowano

Można by jeszcze wprowadzić link w logach, za który się dostało ostrzeżenie. Tak więc link by kierował do postu przy którym pokazuje się ten napis. :)

In, and Out.

Opublikowano

Faktycznie, przydała by się taka opcja, ponieważ jak sprawdzimy warny swoje to zobaczymy że jest, ale gdzie go otrzymałem tego nie pokazuje, może to zrobić jako osobny tutek, nie musi być tutaj, ale świetnie to nawiązuje. Dzięki Kliczek przypomniałeś mi to :).

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Podejrzewam, że albo nie wiesz co dokładnie robi ten mod albo jednak nadal zrobiłeś coś źle. :)

Przepraszam za kłopot doszedłem co jest nie tak :D

Podczas kopiowania musiałem gdzieś zgubić $type,

I miaŁEM TYLKO TO :D

intval($this->ipsclass->input['p_id'])

);

Dzięki za cierpliwość. Mod śmiga, gratki!

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Po instalacji tego modu pod postem głównych administratorów pojawiły się ikonki do dodania ostrzeżeń mimo że root admin jest przed otrzymywaniem ostrzeżeń chroniony. Wygląda to tak:

cxtj5md4dnq25d0n8w02.png

Czy jest jakiś sposób na naprawienie tego?, nie wygląda to zbyt estetycznie.

Pozdrawiam,

Tomek.

• Manager
Opublikowano

Ok, zajrzałem do pliku.

Otwórz plik: sources/action_public/topics.php

Znajdź:

//-----------------------------------------
		// (DP23) Show Warn Under Post

if ( ( isset($this->ipsclass->member['is_moderator'][ $this->topic['forum_id'] ]['allow_warn']) AND $this->ipsclass->member['is_moderator'][ $this->topic['forum_id'] ]['allow_warn'] ) or $this->ipsclass->member['g_is_supmod'] == 1 )

Zamień na:

if ( ( isset($this->ipsclass->member['is_moderator'][ $this->topic['forum_id'] ]['allow_warn']) AND $this->ipsclass->member['is_moderator'][ $this->topic['forum_id'] ]['allow_warn'] ) or $this->ipsclass->member['g_is_supmod'] == 1 AND !in_array($this->ipsclass->member['mgroup'], $this->ipsclass->vars['warn_protected']) )

Zapisz i wyślij. Powinno być OK.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

Witaj,

Przepraszam DawPi, ale popełniłeś błąd :-) Oto poprawny kod:

if ( ( isset($this->ipsclass->member['is_moderator'][ $this->topic['forum_id'] ]['allow_warn']) AND $this->ipsclass->member['is_moderator'][ $this->topic['forum_id'] ]['allow_warn'] ) or $this->ipsclass->member['g_is_supmod'] == 1 AND !in_array($this->ipsclass->member['mgroup'], explode( ",", $this->ipsclass->vars['warn_protected'])) )

Nie rozbiłeś tablicy warn_protected :-) Fix na 100% działa.

PS. Niezła modyfikacja, chociaż do 1 Twojej pracy się dołożyłem ;)

Pozdrawiam,

Largo

Jeżeli Ci pomogłem, nie zapomnij proszę o kliknięciu - add.png

Możesz liczyć na moją pomoc z zakresu: PHP5, MySQL, JavaScript i Ajax | W trakcie nauki CSS i xHTML!

W sprawie pomocy z zakresu IP.Board służę pomocą w dziale Zaawansowane programowanie IP.Board

Proszę o nie wysyłanie próśb PW o prywatną pomoc - pomagam JEDYNIE na forum lub na zlecenie!

Opublikowano

Witam,

Ciesze się, że mogłem pomóc :-)

• Lubię to 1

Jeżeli Ci pomogłem, nie zapomnij proszę o kliknięciu - add.png

Możesz liczyć na moją pomoc z zakresu: PHP5, MySQL, JavaScript i Ajax | W trakcie nauki CSS i xHTML!

W sprawie pomocy z zakresu IP.Board służę pomocą w dziale Zaawansowane programowanie IP.Board

Proszę o nie wysyłanie próśb PW o prywatną pomoc - pomagam JEDYNIE na forum lub na zlecenie!

• 2 miesiące temu...
Opublikowano (edytowane)

Witam

Po zainstalowaniu moda też pokazały mi się ikonki -+ , niestety po użyciu "fixa" Kolegi Largo psuje się modyfikacja... Mianowicie, znikają oczywiście ikonki -+, ale znika też tekst po otrzymaniu warna... Nie ma go. Po przywróceniu oryginalnej wersji pliku, wszystko wraca do normy i mod w pełni działa.

Co robię nie tak?

Edit: Reinstall modyfikacji pomógł.

Edit2: Jednak nic z tego... Co bardzo dziwne bo... Nie działało, zrobiłem reinstal i nagle cacy działa, napisałem jeszcze jeden post na koncie testowym i dałem mu warna i zaś nie wyświetla tekstu.... Działał, ze tak powiem tylko na jeden warn, żaden następny nie jest już wyświetlany, nie pomaga reinstall ani on/off

Co jest grane?

Edytowane przez PowerDream
Opublikowano (edytowane)

Obecnie powróciłem do oryginalnej wersji czyli

if ( ( isset($this->ipsclass->member['is_moderator'][ $this->topic['forum_id'] ]['allow_warn']) AND $this->ipsclass->member['is_moderator'][ $this->topic['forum_id'] ]['allow_warn'] ) or $this->ipsclass->member['g_is_supmod'] == 1 )

...jednak jak wiecie na tej wersji widac znaczki plus/minus warna nawet u załogi, poza tym modyfikacja na tym działa idealnie...

Edit: Sorry za dubel, byłem pewien, ze doda post do poprzedniego jak jest u mnie.

Edytowane przez PowerDream