Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

ROZWIĄZANY: grupa po maxymalnym poziomie ostrzezen

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam serdecznie co należny zrobić aby po dodaniu np 5 punktów ostrzeżenia usera automatycznie przenosiło do grupy zbanowany teraz przenosi mi go do grupy administrator ale bez żadnych praw admina. Nie wiem czemu się tak dzieje dodam ze instalowałem modyfikacje która pozwala dodać więcej niż jeden punkt ostrzeżenia proszę o pomoc .

• Manager
Opublikowano (edytowane)

Ogólnie to musiałeś zrobić też coś innego - ponieważ standardowo w IP.Board nie ma funkcji przenoszenia osoby po osiągnięciu X ostrzeżeń.

Napisałem modyfikację o nazwie (DP23) Block New Posts z tym, że ona blokuje możliwość pisania po osiągnięciu określonej ilości postów warnów.

Zatem - istotna jest tutaj informacja co masz zainstalowane/zmieniane, że przenosi userów automatycznie do grupy admin ( nieźle ).

Edytowane przez DawPi
edit. :)

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

• Manager
Opublikowano

Podaj proszę źródło skąd pobrałeś tę modyfikację ( najlepiej bezpośredni link ) ponieważ nie wiem o którym mówisz.

A przedtem upewnij się, że zrobiłeś wszystko wg załączonej instrukcji i skonfigurowałeś poprawnie w ACP.

Jednak ten link do downloadu jest niezbędny bym mógł cokolwiek więcej powiedzieć. ;)

---

• Manager
Opublikowano

Przypomniałem sobie, mam nawet plik z opisem tego moda ;)

Otwórz plik: sources/action_public/misc/warn.php

Znajdź:

$user_group = $this->ipsclass->vars['w_bangroup'];

Zamień na:

$user_group = $this->ipsclass->vars['banned_group'];

Zapisz i wyślij.

Oczywiście przed tym sprawdź jaka wartość jest ustawiona w pliku conf_global.php:

$INFO['banned_group']			=	'5';

I czy wartość ( tutaj 5 ) zgadza się z ID grupy zbanowanych na Twoim forum.

Powinno pomóc..

---

Opublikowano (edytowane)

Wszystko działa pięknie jak należy użytkownik po osiągnięciu określonej ilości wanów trafia do grupy ,,zbanowany'' wielkie dzięki za okazałą pomoc ;)

ps.

JESZCZE NA ŻADNYM FORUM NIE WIDZIAŁEM TAK PROFESJONALNEJ I SZYBKIEJ OBSŁUGI WIELKI PLUS ZA WASZA PRACE I ZAINTERESOWANIE INNYMI

Edytowane przez meler
  • Manager
Opublikowano
Informacja:
Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu.
Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.

---

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.