Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam.

Na naszym forum trwa składka na licencje IPB, bo chcemy się przeprowadzić z phpbb3 i mam kilka pytań.

1. Licencja jest jedna nie zależnie na wersje ? czy kupując używaną licencje mogę użyć jej do instalacji dowolnej wersji forum ? czy też muszę wgrać wersje jaką miała poprzednia osoba wykupująca licencje ?

2. Zależy mi na spolszczeniu ACP, czy jest on w wersji 3.0.4 dostępny ? Jeżeli nie, jakie są koszty przetłumaczenia acp ? ( chociaż przybliżone )

3. Na naszym forum mamy posty w których są użyte bbcode np. do filmów na yt, czy przenosząc bazę będę musiał coś jeszcze zrobić by w napisanych już postach pozostały treści umieszczone przez bbcode ?

Edytowane przez smoki
Opublikowano

1. Licencja jest jedna nie zależnie na wersje ? czy kupując używaną licencje mogę użyć jej do instalacji dowolnej wersji forum ? czy też muszę wgrać wersje jaką miała poprzednia osoba wykupująca licencje ?

Witamy!

Dopóki licencja będzie aktywna, będziesz mógł korzystać z najnowszej dostępnej wersji. Po jej wygaśnięciu będziesz miał dostęp do wersji wydanej przed jej zakończeniem. Koszt odnowienia wynosi 25$.

2. Zależy mi na spolszczeniu ACP, czy jest on w wersji 3.0.4 dostępny ? Jeżeli nie, jakie są koszty przetłumaczenia acp ? ( chociaż przybliżone )

Większa część ACP została spolszczona. Jedynie podstawowe ustawienia (te, które ustawia się na początku, a później zostawia niezmienione) zostały w języku angielskim, gdyż producent nie udostępnia możliwości ich tłumaczenia (należałoby edytować pliki). Koszt przetłumaczenia? Pisz w giełdzie, może ktoś się podejmie.

3. Na naszym forum mamy posty w których są użyte bbcode np. do filmów na yt, czy przenosząc bazę będę musiał coś jeszcze zrobić by w napisanych już postach pozostały treści umieszczone przez bbcode ?

Zależy jak wyglądają te tagi. Jeśli identycznie jak w IPB, nie będziesz musiał nic robić. Jeżeli inaczej, będziesz musiał dopisać swoją alternatywę w zarządzaniu BBCode (lub zmienić tagi zapytaniem do MySQL).

Od takich pytań mamy dział Rozmowy o IP.Board. Ten służy jedynie do pytań natury technicznej.

• Lubię to 1