Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, na forum i od razu mam kilka pytań na które nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedzi.

Czy w IBP można stworzyć grupy do których użytkownicy mogą sami dołączyć lub sami z nich zrezygnować (a może użytkownicy mogą zgłosić akces do grupy i jej moderator akceptuje lub odrzuca danego użytkownika)? Taką funkcjonalność mam w PHPBB3 i wykorzystywana jest np. w podforum klubu modelarskiego, lub w forum dyskusji politycznych które większości użytkowników forum nie interesują. Jeśli nie jest to wbudowana funkcjonalność może ktoś spotkał się z modyfikacją która coś takiego umożliwia?

Jeśli jednak nie ma takiej możliwości to może jest inna modyfikacja która pozwala by w IBP użytkownicy mogli ukryć fora które ich nie interesują i tym samym spersonalizować sobie wygląd forum?

Na razie jedyne co znalazłem i co pozwala chociaż częściowo pomóc użytkownikom forum wielotematycznego to możliwość zablokowania działów z wyświetlania nieprzeczytanych postów przy pomocy modułu Block Forums from 'View New Content'

• Manager
Opublikowano

Witamy!

Niestety takiej modyfikacji jeszcze nie ma - jedna osoba ją pisze i pisze, ale nie jest to ani szybkie ani łatwe, więc musi trwać.

O personalizacji dla grup możemy porozmawiać, jak sprecyzujesz na czym miałoby to polegać.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

Niestety takiej modyfikacji jeszcze nie ma - jedna osoba ją pisze i pisze, ale nie jest to ani szybkie ani łatwe, więc musi trwać.

Tak... Social Groups... od marca do dziś brak konkretów poza obietnicami....

O personalizacji dla grup możemy porozmawiać, jak sprecyzujesz na czym miałoby to polegać.

Chodzi mi o personalizację nie dla grup a dla użytkowników. Tak by użytkownik w swoim User CP zaznaczał które kategorie/fora chce zablokować, tak by były niewidoczne na forum (nie zwinięte a całkowicie niewidoczne - tak jak kategorie/fora do których nie ma dostępu.

• Manager
Opublikowano

Jeśli nie chcesz czekać tak długo ( od marca do dziś ), a chcesz modyfikację o której napisałeś na końcu, a której nie ma, a która może powstać na zamówienie to znać na www.support.ipslink.pl - ponoć spoko gościu. ^_^

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

Jeśli nie chcesz czekać tak długo ( od marca do dziś ), a chcesz modyfikację o której napisałeś na końcu, a której nie ma, a która może powstać na zamówienie to znać na www.support.ipslink.pl - ponoć spoko gościu. ^_^

Podobno brzydal z krostami! O jego charakterze nie wspominając, gbur i prostak... :33_8:

A co do tematu, to zamiast narzekać kup, skoro tak bardzo Ci na tym zależy. Łatwo wszystko brać za darmo, KAPITALIZM bracie :).

• Lubię to 1
Opublikowano

A co do tematu, to zamiast narzekać kup, skoro tak bardzo Ci na tym zależy. Łatwo wszystko brać za darmo, KAPITALIZM bracie :).

Nie narzekam, a kupić skoro już kupiłem IPB, to zapewne bym kupił ale niestety od marca nie można kupić... chociaż miało być już za tydzień a potem za miesiąc. Jeśli chodzi o IPB to tutaj nie za bardzo jest coś za darmo B-).

Tylko trochę rozczarowałem się, że funkcja która jest dostępna nawet w phpbb3, (vB i SMF też) nie jest dostępna w tym skrypcie forum. Akurat tego nie sprawdziłem bo myślałem, że to oczywiste w zaawansowanym skrypcie.

• Lubię to 1
Opublikowano (edytowane)

Wiesz będzie trzeba to sam sobie napiszę. Zrobiłem sobie już Highslide dla IPB (wraz ze skalowaniem do wielkości okna przeglądarki) to może i to się uda... Tyle, że myślałem iż kogoś wcześniej też to bolało i napisał moda...

Akurat IBP zajmuję się od tygodnia więc nie czekam od marca :)

Edytowane przez leggro
  • Lubię to 1