Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej,

Mam aktywna licencję na IBP. Kupiona dawno temu. Bardzo dawno, ale mimo tego, że mogę sciągać sobie aktualizacje silnika do końca świata to shoutboxa już nie. Pomoże mi ktoś z tym? Na przykład mailowo, albo linkowo? :)

Zrobiłem przed chwila update i nie działa mi SB. Trochę to nie fair, że kupiłem super wypaśna llicencje kilka lat temu i zmuszają, żebym płacił za przedłużenie czegoś co w momencie zawierania umowy kupiłem do końca świata ;/

Stary klient na starych zasadach, gorszy klient?

Dzięki za pomoc.

Opublikowano

Nie jestem pewien, ale warunki dożywotniej licencji chyba umożliwiają nieograniczony dostęp do aktualizacji skryptu, prawda? Jeśli się więc na to zgodziłeś, to dlaczego teraz masz pretensje? Dostęp do 'AppStore'a' kosztuje jedynie 25$.

A linkowo zawsze pomożemy :)

http://tinyurl.com/2u4lvro

that license type only includes technical support and access to product upgrades - not our new advanced services

Opublikowano (edytowane)

Nie wiem czy mnie dobrze zrozumiałeś dlatego spróbuję jeszcze raz... :)

Konto działa, ale tym użytkownikom co kiedyś zapłacili niezłą kasę za super licencję z wiecznymi aktualizacjami nie dali praw do ściągania plików z forum IPsu, żeby zmusić mnie do przedłużenia licencji, którą mam na wieczność i doić ze mnie więcej kasy.

Nie zgadzam się na taki stan rzeczy, mam nadzieję, że ktoś mnie zrozumie i mi pomoże, bo nie mam zamiar płacić za SB 25$ i stracić jeszcze licencję za którą słono kiedyś zapłaciłem na rzecz jakieś nowej, którą będę musiał odnawiać.

Edytowane przez ltyszko
Opublikowano

ktoś tu musi być w błędzie :)

mam nadzieję, że nie ja :)

jak kupię dziś licencje tańsza na IPB i ona wygaśnie to dalej będę mógł ściągać od nich najnowszy silnik?

Jeśli tak, to jednak ja jestem w błędzie. Temat do kasacji, bo mi wstyd już chyba kumam.

Opublikowano

jak kupię dziś licencje tańsza na IPB i ona wygaśnie to dalej będę mógł ściągać od nich najnowszy silnik?

Nie.

Perpetual License - dożywotni dostęp do IP.Board upgrades, półroczny do marketu i supportu :a: 25$ - półroczny dostęp do marketu i supportu

Standard License - półroczny dostęp do IP.Board upgrades, marketu i supportu :a: 25$ - półroczny dostęp do upgrades, marketu i supportu

Opublikowano (edytowane)

No to chyba jednak ja mam rację, bo z tego co mi przekazano firma, dla której pracuję kupiła najlepsza dostępną licencję kiedy IPB było jeszcze w powijakach i oferowało inne typy licencji niż teraz i dzięki temu mamy konto, z którego mogę ściągać aktualizacje silnika forum o każdej porze dnia i nocy. Dlatego zrobiłem dziś update, ale nie pozwalają mi ściągać shoutboxa, który niby jest za free.

Działanie takie ma na celu ewidentne zmuszenie mnie do próby przedłużenia licencji, która nie musi być przedłużana.

Czyli jeszcze raz na polskie: "Słuchaj stary kliencie, kupiłeś od nas forum za $400 czy ileś tam, ale sytuacja się zmieniła. Nie sprzedajemy już wiecznego supportu. Tobie go zostawimy, bo tak masz w umowie, ale nie dostaniesz od nas innych rzeczy, które dajemy za free dopóki nie podłączysz się do naszej dojarki, która obsługuje wszystkich nowych klientów"

edit:

Eh. To nie wiem o co chodzi z tym "nie" na początku Twojej odpowiedzi. Znaczy, że nie ma szans, aby moja wersja była prawdziwa? :)

edit2:

ok. to znaczy, że ja mam perpetual. i za shoutboxa musze zabulic 25$. ;/ słaby dziś mam dzień na czytanie :) sorry za zamarechę

Edytowane przez ltyszko