Skocz do zawartości

Bbcode wysypuje się po upgrade do 3.1.4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej,

Mam pytanie odnośnie struktury plików w IPB 3.1.4. Mam na serwerze wersję 3.1.2 z modyfikacją community seo i próbowałem zrobić update tej wersji do 3.1.4, co oczywiście się nie powiodło. Wróciłem więc do wersji 3.1.2 i pojawił się z kolei inny błąd - forum nie wyświetla poprawnie bbcode. Zamiast końcowego efektu wyświetla cały kod. Ktoś miał podobny przypadek? Jakiś pomysł jak to naprawić?

Prowadzę Rap Forum

Opublikowano (edytowane)

Witaj,

ale jak Ty wróciłeś? Dlaczego wracałeś z wersją niżej?

Dlatego, że 3.1.4 została zmieniona najwidoczniej na tyle mocno, że nie działa tutaj Community Seo. W sensie, pewnie trzeba zmieniać jakieś dodatkowe pliki lub coś zostało zmienione w samym kodzie. Dość powiedzieć, że u mnie 3.1.4 nie działa z community seo jeżeli chodzi o przepisywanie linków.

Edytowane przez eber

Prowadzę Rap Forum

Opublikowano (edytowane)

I tylko zapomniałeś wspomnieć, że wracałeś przez CSEO. :)

Dobra, to jaki problem jest obecnie?

Jak wyglądają posty? Przebudowywałeś je? Masz kopię?

Właśnie się przebudowują, jest tego prawie 500 tysięcy ;) Wiesz - ja mógłbym nawet rozważyć rezygnację z CSEO, gdybym tylko miał zapewnione w normalnym IPB funkcje typu Related Posts, Trackback, obsługa meta tagów oraz adresy w postaci http://adresforum/mixtejpy-mid-west-rap-f50.html

Pojawiają się na przykład takie błędy:

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/sites/rapgraforum/admin/applications/forums/modules_public/moderate/moderate.php:3422) in /home/sites/rapgraforum/admin/sources/classes/output/formats/html/htmlOutput.php on line 120
Edytowane przez eber

Prowadzę Rap Forum

Opublikowano (edytowane)

Co masz w tym pliku i tej linii:

home/sites/rapgraforum/admin/applications/forums/modules_public/moderate/moderate.php:3422

ta liczba przy moderate.php to raczej port a nie kod.

z kolei ten htmloutput ma w lini 120 wartość taką

header( "Content-type: text/html;charset=" . IPS_DOC_CHAR_SET );

Problem wygląda w praktyce tak, że np. odpowiadając z cytatem na dany post, odpowiedź ma formę tekstu z formatowaniem, w takiej oto formie:

<strong class='bbc'>Rich Kidd - Good Life (ziomek od Khaleda)</strong>

<object width="540" height="400"><param name="movie" value="http://www.worldstarhiphop.com/videos/e/16711680/wshh1X6YHfDLZR50LeH3"><param'>http://www.worldstarhiphop.com/videos/e/16711680/wshh1X6YHfDLZR50LeH3"><param name="allowFullScreen" value="true"></param><embed src="http://www.worldstarhiphop.com/videos/e/16711680/wshh1X6YHfDLZR50LeH3" type="application/x-shockwave-flash" allowFullscreen="true" width="540" height="450"></embed></object>

Edytowane przez eber

Prowadzę Rap Forum

• Manager
Opublikowano

home/sites/rapgraforum/admin/applications/forums/modules_public/moderate/moderate.php:3422

Jeśli serio wiesz lepiej to po co prosisz o pomoc? Jaki port w skrypcie? :o

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

Jeśli serio wiesz lepiej to po co prosisz o pomoc? Jaki port w skrypcie? :o

W tej lini jest

foreach( $topics as $topic )

Prowadzę Rap Forum

• Manager
Opublikowano

Jakieś większe jaja tam masz. Chyba nie pozostaje nic innego, jak wysłać ticket do IPS-u, by się temu przyjrzeli. Po tym, co opisałeś to może być wszystko.. Choć ja bym zaczął od kompletnego pozbycia się CSEO.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

Hej,

Nadal z tym walczę, wrzuciłem raz jeszcze wersję 3.1.4, zmodyfikowałem pliki potrzebne CSEO, forum wyświetla się poprawnie, ale przy próbie zalogowania się do panelu administracyjnego dostaję taki oto komunikat:

Fatal error: Uncaught exception 'Exception' with message 'output is not an object' in /home/sites/rapgraforum/admin/sources/base/ipsRegistry.php:974 Stack trace: #0 /home/sites/rapgraforum/admin/sources/base/ipsRegistry.php(577): ipsRegistry::getClass('output') #1 /home/sites/rapgraforum/admin/sources/base/ipsController.php(77): ipsRegistry::init() #2 /home/sites/rapgraforum/admin/sources/base/ipsController.php(64): ipsController->init() #3 /home/sites/rapgraforum/admin/index.php(26): ipsController::run() #4 {main} thrown in /home/sites/rapgraforum/admin/sources/base/ipsRegistry.php on line 974

Prowadzę Rap Forum