Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Po wrzuceniu plików na serwer gdy wchodzę na domenę to nic się nie dzieje nie pokazuje instalacji ???

Co to może być pomóżcie jak jakieś screeny z ftp lub stronki to mogę pokazać.

Czekam na odp. z góry dzięki Pozdrawiam Dj Polekos

Edytowane przez DawPi
Edycja nazwy tematu. Na przyszłość staraj się dokładniej opisywać swoje pytania/problemy.
Opublikowano

Przejdź do bezpośredniego katalogu:

_http://adres-strony.pl/admin/install

Następnie uzupełnij swój profil o wersję i adres forum - będzie nam łatwiej pomagać :)

@Gonzo, jeśli nie ma się nic ciekawego do powiedzenia, to czasami lepiej się wstrzymać z wypowiedzią. Na tym forum nie szkalujemy nikogo tylko za to, że nie potrafi wykonać podstawowych czynności związanych ze skryptem. Każdy kiedyś zaczynał, a my tu jesteśmy po to, aby ten proces ułatwić.

• Lubię to 2
Opublikowano

Drogi Amfidiuszu.Proponowałbym jednak, żebyś nie nadużywał, nie zawsze dobrze dobranych określeń. Myślę też, że to forum nie zwalnia jednak nikogo, od chociażby odrobiny myślenia. Jeżeli ktoś kupuje skrypt za ~ 600 zł, to powinien, zwłaszcza jeśli nie ma doświadczenia, chociażby przeczytać InstallationGuide, zawarte w ściąganym skrypcie.

Nikt nie jest doskonały, na naukę nigdy nie jest za późno i każdy popełnia błędy. Ale bez myślenia, na zasadzie "podaj dokładny przepis", żaden admin, nawet początkujący daleko nie zajedzie.

Przejdź do bezpośredniego katalogu:

_http://adres-strony.pl/admin/install

Zapomniałeś dodać, że najpierw (np. poprzez phpMyAdmin) trzeba utworzyć pustą bazę danych (której nazwę podajemy podczas instalacji).

Najlepiej z takimi ustawieniami:

System porównań dla połączenia MySQL: utf8_general_ci

Metoda porównywania napisów: utf8_polisch_ci

:)

• Lubię to 1
Opublikowano

Drogi Amfidiuszu.Proponowałbym jednak, żebyś nie nadużywał, nie zawsze dobrze dobranych określeń.

Nie bardzo wiem, jakich określeń nadużywam :unsure:

Zapomniałeś dodać, że najpierw (np. poprzez phpMyAdmin) trzeba utworzyć pustą bazę danych (której nazwę podajemy podczas instalacji).

Utworzenie bazy danych nie rozwiąże problemu opisanego w pierwszym poście. Równie dobrze można napisac, że przed próbą instalacji należy zaopatrzyć się w hosting, a wszystkie pliki wgrać na serwer.

Opublikowano

Kiedy nie ma sie doswiadczenia to moze warto poprosic kogos o pomoc w instalacji forum, IP to bardzo zaawansowany skrypt. Poza tym nie kazdy lubi to ,,kodzenie'' Z czasem pewnie kazdy nabierze niezbednego doswiadczenia. Przeciez by uzywac komputera nie trzeba byc programista. :rolleyes:

• Lubię to 1

"We are a way for the Cosmos to know itself."

Carl Sagan

Opublikowano

Każdy coś powiedział ale nadal nic mi nie pomogło może ktoś by mi to zrobił co

wrzucił pliki i po swojemu instalacje zrobił a może to że mozilla nie otwiera instalacji spróbuje na chrome