Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, zamierza postawić własne forum, ale dręczy mnie jedno pytanie, jaki skrypt wybrać. Jest ich wiele, ale zauroczyło mnie IP Board, lecz muszę się przekonać, czy warto i czy się opłaca.

A więc do rzeczy, oto moje pytania.

Jak to jest z IP Board ? Czy jest funkcjonalne ? Proste w obsłudze (z poziomu panelu admina) ?

Jak to jest z licencją ? Ile kosztuje ? Na ile jest (czytałem, że na 6 miesięcy, ale chcę być pewien) ? Co z supportem ?

Czy gdy licencja wygaśnie, forum jest nadal legalne ?

No i przede wszystkim, czy warto ?

To takie pytania na początek, nie chcę kupować kota w worku :)

Wybaczcie namolność, ale przezorny zawsze ubezpieczony.

Pozdrawiam, Sellahim.

Opublikowano

Jak to jest z IP Board ? Czy jest funkcjonalne ? Proste w obsłudze (z poziomu panelu admina) ?

Proste w obsłudze i funkcjonalne to raczej pojęcia względne, IPS udostępnia 5 dniowe DEMO, także możesz sprawdzić sam:

http://www.invisionpower.com/suite/demo.php

Jak to jest z licencją ? Ile kosztuje ? Na ile jest (czytałem, że na 6 miesięcy, ale chcę być pewien) ? Co z supportem ?

Płacisz 149.99$ = 445.2zł, po czym opcjonalnie możesz co 6 miesięcy przedłużyć licencję, w przedłużeniu liczony jest oficjalny support i aktywność downloadu IPS.

Czy gdy licencja wygaśnie, forum jest nadal legalne ?

Tak.

No i przede wszystkim, czy warto ?

Najlepiej będzie jak sam przetestujesz demo i zdecydujesz, są różne gusta.

Opublikowano

Pracowałem na przeróżnych skryptach w swoim krótkim życiorysie. Od przema, przez smf, callisto, ipb 1 do ipb 3.1.x. Obecnie (od momentu wydania tej wersji) siedzę na ipb 2.3.4 i wiem, że jeżeli miałbym zmienić go na coś, to tylko na aktualne ipb :)

Spędź dłuższą chwile nad demem, które przesłali koledzy wyżej, poczytaj jakie masz modyfikacje do tego, opinie w internecie. Wydanie 500 zł to spory krok, ale jeżeli myślisz poważnie o swoim forum, to nic lepszego nie znajdziesz.

Nie myśl czy kupić licencję, tylko zacznij obeznawać się z nowym panelem admina ;)

• Lubię to 1