Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Jak mogę zainstalować IPB w katalogu tzn. np. www.xxx.pl/forum/ ? kiedy podczas instalacji directory jest /forum/ a adres www.xxx.pl/forum/ to forum nie ogarnia bo szuka plików w katalogu forum/forum/ i nic nie działa. Jak zatem zrobić IPB w katalogu ale żeby wszystko działało ? Dzięki za pomoc :)

Opublikowano

jedno z głowy.

lecz druga sprawa kiedy wykonam wszystkie kroki instalacji , klikam install i wywala:

Fatal error: Class 'db_driver_' not found in /forum/admin/setup/sources/base/ipsRegistry_setup.php on line 1208

pomocy? :(

Opublikowano

hmm. hosting home.pl

instalowałem to samo IPB na tej stronie już parę razy i działało a teraz nie działa ? Przecież cały czas wgrywam jedno i to samo ...

Opublikowano

pliki upload wrzucam na serwer do katalogu forum , następnie instaluję w przeglądarce zgodnie z instalatorem bazy danych, pierwszy user itp. i klikam install na końcu. za każdym razem po wciśnięciu install zaczynały się procesy instalacyjne. teraz niestety wywala błąd. jeżeli instalacja mi się nie udaje wyrzucam pliki upload z katalogu forum i wrzucam ponownie , oczywiście nie te same tylko "czyste".

• 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Jaki masz hosting? Z tego co wyczytałem na forum IPSu problem pojawia się na platformach Windowsowych, a dotyczy on barku odpowiednich CHMODów (chociaż ustawienie ich na 777 nic nie daje).

System kontroli dostępu na Windows jest zupełnie innych niż na Linuxach/Unixach i chmodowanie przez FTP jest po prostu ignorowane. Tam to jest oparte o listy kontroli dostępu (ACL), całkiem inna konstrukcja niż chmody.

Edytowane przez prat