Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Mailing w HTML - poczta nie wyświetla grafiki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Chciałbym wysłać do użytkowników forum mailing: http://forumpc.pl/reklamy/verygoody/

Skopiowałem całe źródło powyższej strony, wkleiłem w ACP, zaznaczyłem opcję wysyłaj jako html i na podglądzie wszystko jest ok. Jednak gdy wiadomość dotrze na pocztę (u mnie @gmail.com online, nie wiem jak na innych) to wyświetla się biała strona z info "Obrazy nie są wyświetlane. Wyświetl obrazy poniżej - Zawsze wyświetlaj obrazy wysłane z adresu [email protected]".

Kliknięcie na "wyświetl obrazy poniżej" częściowo rozwiązuje problem, tzn. wyświetla się plik mailing3.gif ale już bez tła bg-copy.jpg

Czy ktoś ma jakiś pomysł jak poprawnie wysłać mailing z tłem?

Moje forum komputerowe ForumPC.pl korzysta z hostingu w Progreso.pl - w trakcie zamówienia serwera podaj kod FORUMPC a otrzymasz miesiąc abonamentu gratis.

• Manager
Opublikowano

To tak naprawdę wszystko zależy od ustawień klienta poczty - jeśli użytkownicy mają ustawione by nie pobierać domyślnie grafik to bez kliknięcia się tego nie obejdzie ( przynajmniej ja nie dysponuję taką wiedzą ). Słyszałeś coś o jakiś weryfikacjach domen, ale nie zgłębiałem się w ten temat ( by domyślnie pobierało obrazki ).

Jeśli nie pobiera tła ( http://forumpc.pl/reklamy/verygoody/bg-copy.jpg ) to sprawdź uprawnienia na foldery w tej ścieżce czy są dostępne 'z zewnątrz' ).

Sam muszę to jakoś rozwiązać bo maile jakie do Was wysyłam są z grafikami. Muszę to ładnie sformatować za pomocą CSSa. :unsure:

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.