Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

• Manager
Opublikowano

Jak to wygląda na forum? Znaki zapytania.. Hmm..

To jakiś nowy serwer po przenosinach?

Odnośnie tego linku, co podałeś - tam jest wpisane latin2 - zamień na utf8 i sprawdź.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

pre_1296737980__speedway2.png

Przenosiłem do siebie, na dh.

Po zmianie tych komend z tutoriala na utf wywala następujący błąd:

Fatal error: Uncaught exception 'Exception' with message 'Could not initiate the registry, the settings cache is empty or missing' in /home/klient.dhosting.pl/*.dkonto.pl/admin/sources/base/ipsRegistry.php:1814 Stack trace: #0 /home/klient.dhosting.pl/*.dkonto.pl/admin/sources/base/ipsRegistry.php(499): ipsRegistry->setUpSettings() #1 /home/klient.dhosting.pl/*.dkonto.pl/admin/sources/base/ipsController.php(77): ipsRegistry::init() #2 /home/klient.dhosting.pl/*.dkonto.pl/admin/sources/base/ipsController.php(64): ipsController->init() #3 /home/klient.dhosting.pl/*.dkonto.pl/index.php(26): ipsController::run() #4 {main} thrown in /home/klient.dhosting.pl/*.dkonto.pl/admin/sources/base/ipsRegistry.php on line 1814

Ten sam błąd pojawiał się przy próbie importu bazy jako latin2.

• Manager
Opublikowano

Aa, ta oferta za 75zł! :D To ile my z tego będziemy mieć? ^_^

Ten screen z PMA wyżej jest z obecnego serwera (dH) czy poprzedniego - na obu tak to się wyświetla? Skoro przenosiłeś pliki, to może poprzedni admin w nich namieszał z rodzajem kodowania..

Generalnie nie ma innej możliwości, jak wspomniane dwie wyżej opcje do zastosowania.. I serio obie nie śmigają?

---

Opublikowano

Screen z dh. Baza i pliki udostępnione przez poprzedni hosting, więc błąd przy eksporcie można raczej wykluczyć. W poprzednim kodowaniu podobno mieszał niejaki DawPi :D

Żadne z powyższych rozwiązań nie przynosi jednak pożądanego skutku.

Nie wiem, czy to ważne, ale BigDump wywalał mi errora o błędzie przy 'Delimiter'. Jednak forum ładuje się bez problemów innych niż kodowanie.

• Manager
Opublikowano

Jaki to ten błąd z tym delimiterem? Co to za forum również - może coś sobie przypomnę.

Weź mi wyślij zrzut tabeli topics czy posts - to zobaczę co tam piszczy w trawie..

• Lubię to 1

---

• Manager
Opublikowano

Kurcze.. No identyczne znaczki mam na localhoście, na bazie i tabeli utf8_general_ci i wszystko śmiga bez kombinacji w plikach..

A usuwając wszystkie zmiany w kodzie nadal są pytajniki? :o

• Lubię to 1

---

• Manager
Opublikowano

Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu.

Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.

---

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.