Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam!

Jako iż firma wypowiedziała mi umowę ze względu na dużą bazę danych (600mb :P)jestem zmuszony przenieść forum na inny serwer

Wszystko wydawało mi się niezbyt trudne aż do momentu odpalenia forum na nowym linku

Mianowicie mam taki błąd

12521900.jpg

Pokazuje się gdy wprowadzę zmianę w pliku conf_global.php (nowa baza danych)

mianowicie chodzi o

$INFO['sql_host']                       =     
$INFO['sql_database']           =  
$INFO['sql_user']                       =
$INFO['sql_pass']  =
$INFO['board_url']   = 

gdy wprowadziłem w/w dane w plikau forum przestało działać i pokazał się błąd

Bazę danych przenosiłem za pomocą MySQLDumper1.24.2 (i zawartość jest nadal bez zmian jak na starym forum)

(połączenie z bazą danych działa inaczej bym nie zainstalował w/w programu i nie zrobił reupa bazy danych)

Pliki skopiowałem wszystkie jakie były (backup)

I zastanawiam się dlaczego mam taki problem

zobaczyłem wcześniej tego linka

Lecz niestety nie nadal mi żadnego rozwiązania problemu.

Dodam ze jeśli zmienię linka w conf_global.php w miejscu

$INFO['board_url']   = 

Na stara stronę forum główna startuje (lecz odnośniki są na stara stronę główna)

Edytowane przez Cash
Opublikowano (edytowane)

1) oj zlego linka wstawilem tutaj daje lepszego ...

35442471.jpg

2) to mam w logach z dzis

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Date: Fri, 04 Mar 2011 20:16:27 +0000
Error: 1146 - Table 'kacper_forumd.sessions' doesn't exist
IP Address: 89.77.246.60 - /forum/
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
mySQL query error: DELETE FROM sessions WHERE ip_address='89.77.246.60' OR running_time < 1299245786
.--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------.
| File                                                                       | Function                                                                      | Line No.          |
|----------------------------------------------------------------------------+-------------------------------------------------------------------------------+-------------------|
| kacperekforum/sources/classes/session/publicSessions.php                 | [db_main_mysql].delete                                                        | 1210              |
'----------------------------------------------------------------------------+-------------------------------------------------------------------------------+-------------------'
| kacperekforum/sources/classes/session/publicSessions.php                 | [publicSessions]._destroySessions                                             | 1038              |
'----------------------------------------------------------------------------+-------------------------------------------------------------------------------+-------------------'
| kacperekforum/sources/classes/session/publicSessions.php                 | [publicSessions]._createGuestSession                                          | 528               |
| kacperekforum/sources/base/ipsRegistry.php                               | [publicSessions].__construct                                                  | 3407              |
| kacperekforum/sources/base/ipsRegistry.php                               | [ips_MemberRegistry].init                                                     | 3248              |
| kacperekforum/sources/base/ipsRegistry.php                               | [ips_MemberRegistry].instance                                                 | 521               |

Edytowane przez Cash
Opublikowano (edytowane)

Ale gdzie ta tabela ma się znajdować?

Forum przeniosłem i moja baza danych nazywa się teraz 'kacper_forumd' wiec nie wiem gdzie to dodać teraz :(

---

W zasadzie to nie wiem dlaczego brak jeśli baza danych ładnie śmiga

Edytowane przez Cash
Opublikowano

Dobra wgrałem jeszcze raz bazę danych i ładnie forum widzę na nowym linku

lecz mam kolejny problem

Chce się zalogować na swoje konto pokazuje mi informacje

"Pomyślnie zalogowano

Proszę czekać podczas przekierowania."

I kieruje mnie na główną stronę i jestem spowrotem wylogowany

czym to jest spowodowane?

Inni maja to samo po logowaniu i wpisaniu hasła ponownie kieruje na główną stronę i jest się wylogowanym :(

• Manager
Opublikowano

Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu.

Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.