Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam

Dziś przy próbie dodania nowego forum w kategorii nie widziałem efektów w uprawnieniach Gości, w sensie ze forum nie było dla nich widoczne, dla mnie jako admina wszystko ładnie działało, postanowiłem przebudować pamięć podręczną (taka improwizacja :ups: ), i chyba po tym manewrze nie mogłem się już wylogować, coś tak mnie naszło zobaczyć czy pomogło jak będę jako gość. No i wyskoczył błąd

na czerwonym tle

"[#4000] Błąd ładowania wszystkich modułów logowania"

cały czas jestem zalogowany, mogę wejść do panelu admina ale nic tam nie mogę zrobić, co prawda mogę klikać na zakładki czy tam odnośniki po prawej stronie ale cały czas na środku wywala błąd

"Błąd systemu

[#4000] Błąd ładowania wszystkich modułów logowania

"

Próbowałem się zalogować na IE czy Operze, ale już po kliknięciu Zaloguj, wywala tylko [#4000]

Nie jestem pewien czy to ta przebudowa tak namieszała, ale nic innego nie robiłem, a problemów nikt nie zgłaszał, rejestracja jakby też działa, tylko te logowanie coś się skrzaczyło :/

Miał ktoś podobny problem?

-edit

Jak wchodzę do PA to na górze po prawej stronie mam tylko

Zalogowano jako (Wyloguj)

Chyba normalnie jest tam też moja nazwa?

Edytowane przez DejaVu24
Opublikowano

Oto ona

-- phpMyAdmin SQL Dump
-- version 2.11.9.6
-- http://www.phpmyadmin.net
--
-- Host: localhost
-- Czas wygenerowania: 05 Mar 2011, 18:40
-- Wersja serwera: 5.1.54
-- Wersja PHP: 5.2.16

SET SQL_MODE="NO_AUTO_VALUE_ON_ZERO";

/*!40101 SET @OLD_CHARACTER_SET_CLIENT=@@CHARACTER_SET_CLIENT */;
/*!40101 SET @OLD_CHARACTER_SET_RESULTS=@@CHARACTER_SET_RESULTS */;
/*!40101 SET @OLD_COLLATION_CONNECTION=@@COLLATION_CONNECTION */;
/*!40101 SET NAMES utf8 */;

--
-- Baza danych: `homer_ghost`
--

-- --------------------------------------------------------

--
-- Struktura tabeli dla  `login_methods`
--

CREATE TABLE `login_methods` (
 `login_id` int(10) NOT NULL AUTO_INCREMENT,
 `login_title` varchar(255) NOT NULL DEFAULT '',
 `login_description` varchar(255) NOT NULL DEFAULT '',
 `login_folder_name` varchar(255) NOT NULL DEFAULT '',
 `login_maintain_url` varchar(255) NOT NULL DEFAULT '',
 `login_register_url` varchar(255) NOT NULL DEFAULT '',
 `login_alt_login_html` text,
 `login_alt_acp_html` text,
 `login_settings` int(1) NOT NULL DEFAULT '0',
 `login_enabled` int(1) NOT NULL DEFAULT '0',
 `login_safemode` int(1) NOT NULL DEFAULT '0',
 `login_replace_form` int(1) NOT NULL DEFAULT '0',
 `login_user_id` varchar(255) NOT NULL DEFAULT 'username',
 `login_login_url` varchar(255) NOT NULL DEFAULT '',
 `login_logout_url` varchar(255) NOT NULL DEFAULT '',
 `login_order` smallint(3) NOT NULL DEFAULT '0',
 PRIMARY KEY (`login_id`)
) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=latin1 AUTO_INCREMENT=1 ;

--
-- Zrzut danych tabeli `login_methods`
--

• Manager
Opublikowano

No to masz ją pustą, tak? Czy pokazałeś samą strukturę? Bo jeśli tak to brak mi danych.. Choć problem dotyczy właśnie tego, że ta tabela niby jest pusta u Ciebie - tak jest w rzeczywistości?

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

• Manager
Opublikowano

Tu masz dobry system hostingu grafik. Nie warto używać tego shitu IS. :P

A odnośnie problemu, to uruchom takie zapytanie SQL:

INSERT INTO `login_methods` (`login_id`, `login_title`, `login_description`, `login_folder_name`, `login_maintain_url`, `login_register_url`, `login_alt_login_html`, `login_alt_acp_html`, `login_settings`, `login_enabled`, `login_safemode`, `login_replace_form`, `login_user_id`, `login_login_url`, `login_logout_url`, `login_order`) VALUES
(1, 'IPB Internal', 'The standard method of authentication', 'internal', '', '', '', '', 0, 1, 0, 0, 'username', '', '', 1),
(2, 'LDAP Authentication', 'LDAP / Active Directory Authentication', 'ldap', '', '', '', NULL, 1, 0, 1, 0, 'username', '', '', 4),
(3, 'External Database', 'Authentication via an external database', 'external', '', '', '', NULL, 0, 0, 1, 0, 'username', '', '', 5),
(4, 'IP.Converge', 'Internal Use Only', 'ipconverge', '', '', '', NULL, 0, 0, 1, 0, 'email', '', '', 3),
(5, 'OpenID', 'Provides OpenID consumer support to your site', 'openid', '', '', '', '<label for=''openid''>Open ID</label>\n		<input type=''text'' size=''20'' id=''openid'' name=''openid_url'' value=''http://''>', 0, 0, 0, 0, 'username', '', '', 2);

---

Opublikowano (edytowane)

Działa, no nie wiem jak ty to robisz, ale działa.

Wielki dzięki :Tip-Hat:

-edit

pod IE i FF wywala błąd po wciśnięciu Zaloguj :/ ale po zalogowaniu juz tego na górze strony nie widać

Warning: in_array() [function.in-array]: Wrong datatype for second argument in /home/homer/domains/x.pl/public_html/cache/skin_cache/cacheid_4/skin_login.php on line 82

Warning: in_array() [function.in-array]: Wrong datatype for second argument in /home/homer/domains/x.pl/public_html/cache/skin_cache/cacheid_4/skin_login.php on line 85

Warning: in_array() [function.in-array]: Wrong datatype for second argument in /home/homer/domains/x.pl/public_html/cache/skin_cache/cacheid_4/skin_login.php on line 91

Warning: in_array() [function.in-array]: Wrong datatype for second argument in /home/homer/domains/x.pl/public_html/cache/skin_cache/cacheid_4/skin_login.php on line 106

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/homer/domains/x.pl/public_html/cache/skin_cache/cacheid_4/skin_login.php:82) in /home/homer/domains/x.pl/public_html/admin/sources/classes/output/formats/html/htmlOutput.php on line 109

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/homer/domains/x.pl/public_html/cache/skin_cache/cacheid_4/skin_login.php:82) in /home/homer/domains/x.pl/public_html/admin/sources/classes/output/formats/html/htmlOutput.php on line 120

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/homer/domains/x.pl/public_html/cache/skin_cache/cacheid_4/skin_login.php:82) in /home/homer/domains/x.pl/public_html/admin/sources/classes/output/formats/html/htmlOutput.php on line 129

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/homer/domains/x.pl/public_html/cache/skin_cache/cacheid_4/skin_login.php:82) in /home/homer/domains/x.pl/public_html/admin/sources/classes/output/formats/html/htmlOutput.php on line 130

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/homer/domains/x.pl/public_html/cache/skin_cache/cacheid_4/skin_login.php:82) in /home/homer/domains/x.pl/public_html/admin/sources/classes/output/formats/html/htmlOutput.php on line 134

Edytowane przez DejaVu24
  • Manager
Opublikowano

Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu.

Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.

---

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.