Skocz do zawartości

ROZWIĄZANY: jak działa system promowania z grupy do grupy po x postów?

Rekomendowane odpowiedzi

Gość ambrella
Opublikowano

Witam,

czy ktoś mógłby objaśnić początkującemu jak działa system promowania z grupy do grupy po napisaniu x postów?

Przyjmijmy że mam ustawione w grupie "members" użytkownicy są promowani do "seniors" po napisaniu 100 postów, a w grupie w grupie "seniors" że po napisaniu 1000 są promowani do "VETERANS"

Mamy usera co się dopiero zarejestrował i należy do grupy members czyli ma opcję "Grupa podstawowa" => "members" a "Grupa podrzędna" = brak

jeśli teraz ten user napisze 101 postów to jak się zmieni jego przynależność?

"Grupa podstawowa" zmieni się na => "seniors"

czy też "Grupa podstawowa" dalej jest => "members" a "Grupa podrzędna" zmieni się na => "seniors"

a co się stanie jeśli napisze 1001 postów i powinien zostać promowany do grupy "VETERANS"?

Gość ambrella
Opublikowano

Dzięki za objaśnienie.

A teraz krok dalej - co się stanie, jeśli system promocji ustawiamy w już istniejącym forum gdzie użytkownicy mają pewną ilość postów na kontach.

Co trzeba zrobić, że system przydzielił ich (wypromował) do odpowiednich grup? Czy też dzieje się to automatycznie (chyba nie, bo u mnie nie chce się "samo" zrobić")

Opublikowano

Wydaje mi się, że użytkownik, który powinien być w wyższej grupie, zostanie do niej przeniesiony po napisaniu kolejnego posta.

Jeśli tak się nie dzieje, pozostaje użycie odpowiedniego zapytania do bazy danych, która zaktualizuje grupy użytkowników - ale tutaj już nie pomogę.

• Lubię to 1
Gość ambrella
Opublikowano

przetestowałem już osobiście:

jeśli do przeskoczenia jest kilka grup to user jest przenoszony o krok wyżej po każdym napisanym poście

tak więc sprawa wyjaśniona - dzięki za pomoc :)

• Manager
Opublikowano

Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu.

Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.