Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak mogę wykonać blokadę? Np. aby dany formularz (pole tekstowe i button) mógł wysłać użytkownik 3 razy na 10 minut? Czy to jest jakiś timer czy cuś takiego?

Opublikowano (edytowane)

Własny formularz, nie chodzi o blokade użytkownika, tylko aby nie mógł wysyłać przez jakiś czas mojego formularza (to najprostszy formularz wykonany w html poprzez <form>).

Edytowane przez mikakas122
Opublikowano (edytowane)

Własny formularz, nie chodzi o blokade użytkownika, tylko aby nie mógł wysyłać przez jakiś czas mojego formularza (to najprostszy formularz wykonany w html poprzez <form>).

Chyba wymyśliłem! Przy każdym użyciu klucza dodawałby się rekord do tabeli z pola "Anti-spam" czy coś w tym stylu, a jego wartość byłaby równa aktualnej godzinie. Przy każdej kolejnej próbie godzina by była porównywana z tą z pola i jeśli np. różni się o więcej niż 5 minut to wtedy rekord byłby usuwany i wykona dalsze instrukcje, jeśli nie to po prostu nie wykona formularza. Nie jest to idealne rozwiązanie ale jest :D

Edytowane przez mikakas122
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.