Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie rozumiem pytania i chyba nie chcę zrozumieć. Gdybym potrzebował użyć innego CSS, zapewne ładowanego z własnego pliku, zmieniłbym kod w bicie includeCSS:

<link rel="stylesheet" type="text/css" {$data['attributes']} href="{$data['content']}" />

Czym dla Ciebie w ogóle jest szablon, skoro ma on być wspólny dla różnych skinów i dla różnych CSS?

Opublikowano (edytowane)

Nie ładowanego z innego pliku. Chodzi o to, że mam mieć np. 10 różnych stylów wgranych do skryptu, tak jak standardowo się wgrywa skrypty, wszystko mają różne oprócz wspólnego kodu HTML. Tak jest właśnie w phpBB3, że np. są 2 skiny pobierające 2 różne style CSS, 2 różne pakiety obrazków ale 1 wspólny szablon HTML.

Edytowane przez sferis
Opublikowano

Hmm... Ciekawa koncepcja. Ehren (jeden ze skinerów) napisał kiedyś, że pod względem kodu wszystkie skiny i tak zasadniczo nie różnią się od stylu domyślnego. Jednak wydaje mi się, że wprowadzenie w życie takiej modyfikacji byłoby dosyć kłopotliwe ze względu właśnie na te zasadniczo.

Gotowego rozwiązania nie widziałem.

Opublikowano (edytowane)

Zastosowanie takiego czegoś może być przy wielu wersjach kolorystycznych jednego skina. Ja właśnie tak chcę zrobić, że mam 5 kolorów tego standardowego skina, czyli potrzebuje zmianę tylko cssów i obrazków. Owszem można do każdego skina pokopiować ten sam kod HTML, ale problem pojawia się gdy będę chciał w nim coś zmienić (5 razy to samo w każdym skinie? :/) Właśnie tak miałem w phpBB3, ale teraz migruję na IPB3 i nie wiem jak sobie z tym poradzić.

Edytowane przez sferis
Opublikowano

Amfi, ale jeżeli tylko np. tło się różni to też robią oddzielny skin?

Nie. Ale też nie wypuszczają ich jako dwa oddzielne skiny. Poza tym zmienne tło nie tworzy różnic kolorystycznych.

Chodzi bardziej o skiny typu Gravity Blue i Green, czy Infinite i Infinite Dark. Są to dwa niezależne style, sprzedawane oddzielnie, oparte na tym samym kodzie HTML, jednak po dodaniu nowych elementów do jednego z nich, zmiany nie są widoczne w drugim - o co chodzi autorowi tematu.