Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Dobry, poszukuję gotowego skryptu do wstawiania komentarzy. Mam prostą stronę w HTML i chcę aby po przejściu w xxx.pl/komentarze.jsp (html?) było widoczne okno komentarzy ;D.

Pozdrawiam Exo

edit:

komentarze będzie mógł wpisywać każdy. Tzn. gość, gdyż strona to tylko HTML, bez userów itd.

Edytowane przez eXorcist
  • 2 lata później...
Opublikowano

Dzień dobry,

korzystając z istniejącego watku mam pytanie - czy ktoś próbował zintegrować system komentarzy Disqus z forum IPBoard ..? Chodzi o możliwość np. tworzenia nowych tematów na forum na podstawie komentarzy zamieszczanych pod artykułem w części portalowej. I o mozliwość zintegrowania wartościowania wypowiedzi zarówno przy komentowaniu za pomocą Disqus jaki i na forum IPB do jjednego konta, czyli gdy oceniam wypowiedź na Disqus'ie to jest ona też zaliczana do konta uzytkownika, tak samo gdy oceniam wypowiedź tego user'a na forum IPBoard.

A może ktoś próbował zintegrować inny system komentowania z IPB ? Szukam rozwiązania do portalu tematycznego zintegrowanego z IPB, czy tworzyć własny system komentarzy i integrować go z IPB czy spróbować rozwiazania zaawansowanego ale komercyjnego...? Proszę o wskazówki lub doswiadczenia w tym względzie.

Opublikowano

Dziękuję za odpowiedź. Hm..., czyli troche kiepsko, zostaje jednak stworzyć własny system komentarzy... ? Disqus ma nowy bardzo dobre komentarze do werji mobilnych, to duża zaleta.

www.wnp.pl stosjue przy komentowaniu artykułów bezposrednie przekierowanie na forum IPB ale to chyba troche amatroskie rozwiązanie, co sądzicie o tym.. ? 

Opublikowano

IP.Content ma możliwość współdzielenia komentarzy z forum (pisane pod artykułem pojawiają się w temacie na forum i na odwrót, pisanie w temacie dodaje komentarz do artykułu na portalu).

• Lubię to 1
Opublikowano

No tak ale to oznacza, ze musiałbym portal oprzeć o IPContent, a ja mam komercyjny CMS i jak rozumiem nie da się wykorzytać możliwości współdzielenia komentarzy z forum... Czy jest jakieś rozwiązanie w tym względzie.. ?

Opublikowano

W IP.Content jest możliwość zbudowania portalu bez "opakowania" IP.Board, można więc oprzeć go na własnym stylu. Istnieje nawet  możliwość synchronizacji z zewnętrzną stroną. Wtedy masz bazę danych IP. Board połaczoną poprzez IP.Content z Twoją stroną. Dane z forum (tematy) i portalu (komentarze) będą wymienne. Wymaga to trochę roboty ale jest wykonalne.

• Lubię to 1
Opublikowano (edytowane)

W IP.Content jest możliwość zbudowania portalu bez "opakowania" IP.Board, można więc oprzeć go na własnym stylu. Istnieje nawet  możliwość synchronizacji z zewnętrzną stroną. Wtedy masz bazę danych IP. Board połaczoną poprzez IP.Content z Twoją stroną. Dane z forum (tematy) i portalu (komentarze) będą wymienne. Wymaga to trochę roboty ale jest wykonalne.

Ooo, to ciekawa sprawa. Dziękuję za tę odpowiedź, chociaż nie wiem czy dobrze zrozumiałem, musiałbym zakupić prócz IP.Board równiez IP.Content i bazować na bazie danych IPB. Niestety dalej już nie rozumiem.. Co oznacza zbudować portal bez opakowania IP.Board ? Czy prócz mojego rozwiazania CMS, musiałbym równolegle stworzyć grafikę opartą o IP.Content i je połączyć.. ?

Nistety jestem "nietechniczny" i nie bardzo umiem sobie to "ułożyć", proszę o wersję dla laika :)

Edytowane przez Profess
Opublikowano (edytowane)

"Opakowanie" to wizualna strona portalu. Tworząc stronę masz do wyboru:

1. Graficzne zintegrowanie portalu z forum ( portal korzysta wtedy ze skinu (i całego css) jaki używasz na forum)

2. Własną/odrębną dla portalu szatę graficzną czyli zbudowanie wizualizacji strony w oparciu o własne pliki css. Jeżeli jesteś "nietechniczny" musisz brać pod uwagę pomoc kogoś kto ogarnia style..

Natomiast jeżeli chodzi o bazy danych. IP.Content jest ściśle zintegrowane z IP.Board (skrypt jest podstawą i bez niego IP.Content będzie bezużyteczne). Działa to mniej więcej tak:

Tworząc w IP.Content artykuły możesz równocześnie i automatycznie tworzyć tematy na forum. Wtedy topik zostanie wykorzystany do systemu komentarzy. Czyli odpowiedzi użytkowników w temacie zostaną załączone jako komentarze pod artykułem i odwrotnie - komentarze z pod artykułu będą umieszczane na forum w danym temacie jako posty. W ramach jednego wątku tematycznego tworzy się po prostu ciągłość dyskusji. System ten działa odpowiednio z poziomu forum - masz możliwość wypromowania tematu z forum do artykułu w bazie danych IP.Content.

Mam nadzieję, że w miarę sensownie to wyłożyłem ;) IP.Content to dość szerokie zagadnienie. Z Twojej wypowiedzi wynika, że nie posiadasz skryptu IP.Board (?), więc wytłumaczenie zasad działania wydaje się jeszcze trudniejsze ;)

W IPS jest możliwość bezpłatnego wypróbowania skryptu wraz z dodatkami (głowy nie położę, ale wydaje mi się że jest tam dostępne także IP.Content) przez 5 dni. Myślę, że zapoznanie się w praktyce z demo ułatwiło by Ci zrozumienie zagadnienia.  http://www.invisionpower.com/demo

Edytowane przez 9xx
  • Lubię to 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Przepraszam za zwłokę w odpowiedzi, wyjaśniłeś dokładnie, rozumiem zarówno kwestie własnej grafiki i użycia stylów CSS forum IPB,oraz mozliwość zakładania wątków w serwisie i na forum ale nie byłem pewny roli IP Content.

Dziękuję za wyjaśnienie.