Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, wie ktos moze jak ogarnac podatki na stronie zeby nie robiło zamowien ja kw stanach? czyli podane wszedzie ceny netto a na koncu przy zamowieniu bach, dodatkowy podatek?

bo tak bym musiał ceny netto wpisywac w produkty, wyswietlalby by sie w katalogu produktów netto a dopiero na koncu podaje ceny brutto ;/ tak nie po polskiemu to jest.

Mozna zrobic VAT 0 ale to nie o to chodzi.

Opublikowano

Musisz wpisywać w netto, a potem na stronie produktu dopisać info, że to netto.

Albo tak jak niektóre firmy od dawna robią (np Makro) - cena netto i pod nią cena brutto. Jasno i uczciwie.
  • Lubię to 1
Opublikowano

Ale zeby dopisac trzeba by zaingerowac w kod. Nie chce w kazdym produkcie liczyc co ile kosztuje itp. Napisze do ipb ticket zeby kurna przerobili i zrobili wersje chargowania dla europy bo to bez sensu jest. A zmiany tak naprawde to sa kosmetyczne przeciez.

• Manager
Opublikowano

Chyba kiedyś widziałem dość burzliwą rozmowę właśnie w tej kwestii na forum IPSu, i tam Mark (główny developer nexusa) pisał, że ... można to dopisać na stronie produktu. :D

A potem dodali nowe ustawienie.. Nosi nazwę Invoice Footer :a: rzuć okiem czy to właśnie to to czego szukasz - dopisać jedno info do stopki każdej pozycji w sklepie.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Niestety właśnie sprawdzałem i nie znalazłem rozwiązania, a z punktu widzenia naszego w Polsce takie podawanie cały czas ceny w netto a potem w zasadzie przy rachunku dopiero dopisanie 23% VATu trąci trochę naciągactwem :/

Opublikowano

Owszem, jest takie ustawienie ale dotyczy stopki generowanej faktury przez przycisk "drukuj." Niestety stopki dla produktów nie ma :/