Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam

Mam problem wyeksportowałem bazę z starego serwera i wróciłem ją na nowy jednak na forum pojawiają się krzaczki typu:

j�?drowej w Czarnobylu. Z powodu tej katastrofy zgina??o wielu ludzi, a jeszcze wi�?cej odczuwa do dzi?? jej skutki.

Na starym serwerze w phpmyadmin znaki też nie pojawiają się poprawnie:

AleĹź!!! O co ten szum :). NajwaĹźniejsze, Ĺźe wsz... ale w IPB jest ok.

W phpmyadmin na nowy serwerze znowu wygląda to tak:

Przepraszam ze to ze niekt??rzy u??ytkownicy dosta...

Próbowałem już dużo rzeczy i nie mam pomysłu, przez co nie mogę włączy strony drugi dzień.Adres strony to stalkerteam.pl proszę o pomoc.

Edytowane przez DawPi
Kraczki -> Krzaczki
Opublikowano (edytowane)

Teraz wgrałem bez kombinacji z zamianą to w nowej bazie jest:

Przepraszam ze to ze niektĂłrzy uĹźytkownicy dosta...

Ale znaków jak nie ma tak nie ma.Jak pisałem forum działa teraz na zdalnej bazie z starego serwera ale niedługo kończy się okres na jaki wykupiony jest ten serwer.W wyeksportowanym pliku też nie ma polskich znaków po otwarciu geditem wygląd to tak samo jak po imporcie w phpmyadmin.

Edytowane przez portals
  • Manager
Opublikowano

Dokładnie - jak to tam wygląda?

W phpmyadmin na nowy serwerze znowu wygląda to tak:

Przepraszam ze to ze niekt??rzy u??ytkownicy dosta...

Co chcesz. Wstałem kilka minet temu. :szczerbaty:

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano (edytowane)
Warning: mysql_query(): supplied argument is not a valid MySQL-Link resource in /home/portals/domains/stalkerteam.pl/public_html/ips_kernel/classDbMysqliClient.php on line 132

Warning: mysql_query(): supplied argument is not a valid MySQL-Link resource in /home/portals/domains/stalkerteam.pl/public_html/ips_kernel/classDbMysqliClient.php on line 133

Warning: mysql_query(): supplied argument is not a valid MySQL-Link resource in /home/portals/domains/stalkerteam.pl/public_html/ips_kernel/classDbMysqliClient.php on line 134

Warning: mysql_query(): supplied argument is not a valid MySQL-Link resource in /home/portals/domains/stalkerteam.pl/public_html/ips_kernel/classDbMysqliClient.php on line 135

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/portals/domains/stalkerteam.pl/public_html/ips_kernel/classDbMysqliClient.php:132) in /home/portals/domains/stalkerteam.pl/public_html/admin/sources/classes/output/formats/html/htmlOutput.php on line 109

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/portals/domains/stalkerteam.pl/public_html/ips_kernel/classDbMysqliClient.php:132) in /home/portals/domains/stalkerteam.pl/public_html/admin/sources/classes/output/formats/html/htmlOutput.php on line 120

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/portals/domains/stalkerteam.pl/public_html/ips_kernel/classDbMysqliClient.php:132) in /home/portals/domains/stalkerteam.pl/public_html/admin/sources/classes/output/formats/html/htmlOutput.php on line 129

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/portals/domains/stalkerteam.pl/public_html/ips_kernel/classDbMysqliClient.php:132) in /home/portals/domains/stalkerteam.pl/public_html/admin/sources/classes/output/formats/html/htmlOutput.php on line 130

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/portals/domains/stalkerteam.pl/public_html/ips_kernel/classDbMysqliClient.php:132) in /home/portals/domains/stalkerteam.pl/public_html/admin/sources/classes/output/formats/html/htmlOutput.php on line 134

Oprócz tego nic nie dało.

Wątpię żeby kodowanie było inne niż UTF-8 dziwi mnie to że phpmyadmin na starym serwerze też pokazuję źle zawartość,forum było konwektorowe do IPB

Edytowane przez portals
Opublikowano (edytowane)

Na utf8:

Fatal error: Uncaught exception 'Exception' with message 'Could not initiate the registry, the settings cache is empty or missing' in /home/portals/domains/stalkerteam.pl/public_html/admin/sources/base/ipsRegistry.php:1883 Stack trace: #0 /home/portals/domains/stalkerteam.pl/public_html/admin/sources/base/ipsRegistry.php(521): ipsRegistry->setUpSettings() #1 /home/portals/domains/stalkerteam.pl/public_html/admin/sources/base/ipsController.php(77): ipsRegistry::init() #2 /home/portals/domains/stalkerteam.pl/public_html/admin/sources/base/ipsController.php(64): ipsController->init() #3 /home/portals/domains/stalkerteam.pl/public_html/index.php(26): ipsController::run() #4 {main} thrown in /home/portals/domains/stalkerteam.pl/public_html/admin/sources/base/ipsRegistry.php on line 1883

na latin2 są ale nie wszędzie bo np na SB nie ma.

Czyli wygląda na to że forum jest na latin2 czy można zmienić kodowanie? Baza jest dosyć duża

Edytowane przez portals
Opublikowano

Niestety żaden z sposobów nie działa i zawsze mam krzaczki po imporcie i przeglądaniu przez phpmyadmin.

Po zastosowaniu tego skryptu:http://community.invisionpower.com/files/file/2929-character-set-converter/

jest ok ale konwersja zatrzymuję się w miejscu i pojawia się błąd.

Opublikowano (edytowane)

Straciłem dostęp do starego serwera ale tam w phpmyadmin też nie było polskich znaków po zastosowaniu tego konwektora jest ok ale wyrzuca ten błąd w trakcie pracy.

Zaraz podam log tego błędu bo znalazłem gdzie się zapisuję

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Date: Mon, 23 May 2011 11:35:47 +0000
Error: 1062 - Duplicate entry 'amulet na odzyskanie długów' for key 'idx_keyword_unq'
IP Address: 89.78.214.117 - /a.php
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
mySQL query error: INSERT INTO ipb_search_keywords (`keyword`,`count`) VALUES('amulet na odzyskanie długów',1)
.--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------.
| File                                                                       | Function                                                                      | Line No.          |
|----------------------------------------------------------------------------+-------------------------------------------------------------------------------+-------------------|
| a.php                                                                      | [db_main_mysql].insert                                                        | 222               |
'----------------------------------------------------------------------------+-------------------------------------------------------------------------------+-------------------'
Date: Mon, 23 May 2011 11:40:16 +0000
Error: 1062 - Duplicate entry 'amulet na odzyskanie długów' for key 'idx_keyword_unq'
IP Address: 89.78.214.117 - /a.php
mySQL query error: INSERT INTO ipb_search_keywords (`keyword`,`count`) VALUES('amulet na odzyskanie długów',1)
.--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------.
| File                                                                       | Function                                                                      | Line No.          |
|----------------------------------------------------------------------------+-------------------------------------------------------------------------------+-------------------|
| a.php                                                                      | [db_main_mysql].insert                                                        | 222               |
'----------------------------------------------------------------------------+-------------------------------------------------------------------------------+-------------------'

Programuję trochę w php + mysql ale nie rozumiem tego błędu.

Edytowane przez portals
Opublikowano

recepty na kilka artefaktĂłw.WychodzÄc z labu wskakujemy tradycyjnie do dziury w jednym z boksĂłw i zaraz po przeniesieniu do podziemi obracamy siÄ.Za nami bÄdÄ zwĹoki stalkera a przy nim kolejna czÄĹÄ instrukcji do miniguna.Przebijamy siÄ do wyjĹcia, poza tradycyjnymi snorkami ,zombie i pseudogigantem czeka tam na nas jeszcze kilka pajÄkĂłw.Kierujemy siÄ na Magazyny Wojskowe gdzie w przysiĂłĹku obok bazy WolnoĹci bÄdzie czekaĹ na nas KieĹ<br />\n<br />\n Pomóş KĹu uwolniÄ siÄ od NajemnikĂłw<br />\nGdy bÄdziemy zbliĹźaÄ siÄ

Opublikowano (edytowane)

Baza jest dość duża ale IPB widzie teraz znaki tylko nie wszędzie.Po po prostu wygląd na to że stary serwer miał inne kodowanie i część jest w latin2 a cześć w UTF-8.

Problem jest w tym że nie nic nie chcę prze konwertować tego do UTF-8.

W najgorszym wypadku zostanie tak jak jest teraz choć to tylko odwleczenie tego problemu na później.

Edytowane przez portals