Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Widzisz - Twoje pytanie brzmi mniej więcej tak:

Chcę mieć pracę..

Napisz co to za forum, czego dotyczy, jaki jest jego cel.. Ile i jakie środki możesz na to poświęcić.. Generalnie rzecz biorąc - dobry content = prędzej czy później popularne forum..

stop-elektrowni-w-gaskach-01.png

Opublikowano

Katalogowanie to pierwszy krok do skoczenia w rankingach google. Poczytaj także o SEO, czyli optymalizacji strony pod wyszukiwarki.

Druga sprawa - fora wielotematyczne i fora które są podobne treścią do Twojego forum. Zrobienie bannerku to też fajna sprawa - ja z tego mam po 300-400 wyświetleń na jedno forum, z czego 5% to są bezpośrednie wejścia. Nie liczę tych, które ludzie sami ręcznie wpisują w przeglądarkę bo po prostu się nie da :)

Organizowanie konkursów z dopiskiem "SPONSOR <adres forum>" też może przynieść Ci dużo unikalnych wyświetleń - mój konkurs zaowocował w skoku z 2000 na 8000 w jeden dzień. Tylko musisz znaleźć odpowiednio znany serwis. A tutaj już Ci nie pomogę.

Ogólnie rzecz biorąc, musisz pokazać światu że Twoje forum istnieje, w taki czy inny sposób.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Podłączam się do autora tematu. Mam podobny problem. Z tym że ja nie chce mieć dużego forum, bo takich nie lubie. Mam ambicję by (przynajmniej na początek) stworzyć forum mające 1 000 użytkowników (teraz mam ich 200) Chciałbym uniknąć boomu takiego że dziennie będzie się rejestrować po 20 chłopa bo serwer nie wytrzyma xd. Ja wolę bardziej subtelnie. 2-5 użytkowników co 3 dni. Takie tempo. Pozycjonować nie chce. Bardziej mnie interesuje reklama tudzież wymiana linkami.

dfgs.gif
Opublikowano

Według mnie najwięcej kasy powinno pójść na pozycjonowanie. Bądź to bądź mam kilkanaście stron. Większość ruchu idzie z google. Jeśli kogoś stać to może się bawić w google adworks ale to tylko opcja dla bogaczy :P Jak zależy ci na dobrych userach pogadaj z właścicielami stron o podobnej tematyce. Ja tak głównie zdobywam użytkowników. Wole osobiście się dogadać się z administratorami.

• Manager
Opublikowano

Ja wolę bardziej subtelnie. 2-5 użytkowników co 3 dni. Takie tempo.

A powiedz mi, jak chcesz to kontrolować? Wgrasz moda ograniczającego ilość rejestracji na dzień? :lol:

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

W gruncie rzeczy taki mod to nie głupi pomysł. Ogranicznik rejestracji by się sprzedał :D

"Przyjaciel zawsze powinien nie doceniać naszych zalet...

...wróg zawsze przeceniać nasze wady."

Don Vito Corleone

Dlaczego for, a nie forów? Nie daj się powielanym stereotypom.

† Będziemy bronić SB po kres naszych sił †

Opublikowano

Nie stać mnie na dobrą reklamę. DawPi - nie wiem czy mówisz poważnie, czy nie - ale jeśli tak, to nawet nie głupi pomysł ;)

dfgs.gif
Opublikowano

DawPi'emu chodziło o to, że nie można kontrolować liczby rejestracji na dzień - różnie to bywa.. Mogą zarejestrować się 3, 4 osoby, możliwe, że mniej lub więcej.. :)

Rozumiem Cię, że nie chcesz mieć masy użytkowników, bo tego nie wytrzyma serwer lub Ty nie ogarniesz - tak to rozumiem.. Również mam forum, które ma nieco ponad 200 użytkowników (270) ale ma ono dopiero 3 miesiące + a użytkowników przybywa różnie :)

Opublikowano

Możesz skontrolować maksymalną ilość dziennych rejestracji, nie można za to minimalnej. W końcu nikogo nie zmusisz by przyszedł na forum, ale możesz komuś zablokować dostęp ^_^

"Przyjaciel zawsze powinien nie doceniać naszych zalet...

...wróg zawsze przeceniać nasze wady."

Don Vito Corleone

Dlaczego for, a nie forów? Nie daj się powielanym stereotypom.

† Będziemy bronić SB po kres naszych sił †

• Manager
Opublikowano

Po co się tym w ogóle zajmować? Nie lepiej czas poświęcić na coś innego niż biadolenie nad ilością użytkowników, która nic nie mówi i do niczego nie jest potrzebna?

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Gość ratosluaf
Opublikowano

Co do limitu, to wolałbym taki jak znalazłem na innym forum opartym o ipb - 10 postów max dziennie. Użytkownicy użytkownikami.