Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej,

Zaktualizowałem właśnie galerię do wersji 4.0.4 i niestety, ale zniknęły mi albumy. Tzn. są one dostępne, gdy poda się do nich bezpośredni odnośnik, zdjęcia są wyświetlane w Ostatnio dodanych, jednak niem a tej całej listy ikonek z Ostatnio zaktualizowane albumy, a gdy wejdzi się w albumy użytkownika, to wyświetla dodane przeze mnie zdjęcia, jednak wyświetla informację There are no albums to list.

W ACP w zarządzaniu albumami mam moje albumy wrzucone do innego albumu: Temporary global album for root member albums. Nie wiem, co to w zasadzie oznacza. Próbowałem zresynchronizować, ale nic to nie daje. Czy muszę te albumy jakoś przebudować? Przenieść?

E: Zauważyłem, że ścieżka w secondary navigation również wyświetla się w sposób: Forum > Galeria > Temporary global album for root member albums > Nazwa albumu.

Edycja albumu kończy się błędem: [#1-gallery-review-process-4] You must select a parent album

Ale ja nie chcę mieć żadnego parent album. Chcę, żeby on był parentem.

Opublikowano

W ostatnio zaktualizowanych wyświetla mi się ten nowy album, jednak jest on pusty, pomimo tego, że zawiera w sobie zapełniony album. Nie ma też on żadnej miniaturki.

E: A może nie mam uprawnień do tworzenia rootowych albumów? Oni coś z tym rootem grzebali w 4.0.4. Ale nie widzę opcji w edycji grupy.

Opublikowano

OK, rozwiązane:

Okazuje się, że nowa galeria wymaga posiadania jednego albumu globalnego, do którego będą wpadały luźne zdjęcia oraz albumy użytkowników. W sumie jest to logiczne, tylko dlaczego nie zrobili do tego jakiegoś konwertera? :/

Anyway, tak jak napisałeś, usunąłem jeden z albumów, a zdjęcia przeniosłem do albumu globalnego. Pokazały mi się wtedy pozostałe sub-albumy. Następnie utworzył nowy album użytkownika, do którego przeniosłem zdjęcia z albumu głównego. Po całym upgradzie mam więc jeden dodatkowy, pusty album.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.