Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zastanawiam się, jaki ciąg znaków jest odpowiedzialny za powszechnie używany kod

[code.]?

Spróbowałem skopiować z kodu źródłowego:
<div class="codetop">KOD</div><div class="codemain">{content}</div>

ale linki są zamieniane na URLe:

2rote6h.jpg

Innymi słowy, co mam wklepać tutaj aby otrzymać bliźniaczy kod do CODE?

• Manager
Opublikowano

To nie takie proste. Tag code jest wpisany w pliki, tam dość zaawansowanie obrabiany, więc nie ma prostej odpowiedzi na Twoje pytanie.

Inaczej: po co Ci tagi code? :)

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano
To nie takie proste. Tag code jest wpisany w pliki, tam dość zaawansowanie obrabiany, więc nie ma prostej odpowiedzi na Twoje pytanie.

Inaczej: po co Ci tagi code? :)

Chciałbym go lekko zmodyfikować. Wiem, że można to zrobić w ten sposób. Jednak potrzebuję zostawić tag CODE nienaruszony, a dodatkowo zaproponować rozbudowany tag [code2] :|

• Manager
Opublikowano

Polecam karkołomne rozwiązanie: znaleźć kody odpowiedzialne za CODE, skopiować zmieniając w niektórych miejscach na CODE2.

A tak naprawdę poczekać na IP.Board 3.x., gdzie taka operacja będzie banalna. :)

---

Opublikowano
Polecam karkołomne rozwiązanie: znaleźć kody odpowiedzialne za CODE, skopiować zmieniając w niektórych miejscach na CODE2.

A tak naprawdę poczekać na IP.Board 3.x., gdzie taka operacja będzie banalna. :)

Nie no, karku nie będę sobie łamał dla kilku linijek tekstu :)

A co do IPB3 - trzymam za słowo. Chociaż zanim pojawią się jakieś ciekawe modyfikacje i skiny, to pewnie wakacje miną, a ja nadal będę siedział na 2.3.6...

Opublikowano
z ciekawości zapytam o jakiej rozbudowie myślisz?

Kosmetyczne zabiegi, takie jak obrazek nad polem, wycentrowanie, podmiana tego <?php po prawej stronie, może dodanie krótkiego tekstu itp. Póki co pozostaje ręczne dodawanie CENTER, IMG, SIZE, COLOR, CODE - a tak wszystko by było w jednej "paczce" :)

Opublikowano

no nie wiem czy jest sens powielać do tego tag osobiście uważam że lepiej dostosować sobie aktualny tag do swoich potrzeb.

myślałem ze masz namyśli rozbudowę działania tagu.

jak bardzo chcesz to w wolnej chwili napisze ci kod do tego ale to edycja co najmniej 2 plików PHP będzie .

tylko kod HTML musiałbyś mi dać jaki tam byś chciał.

jam_artists_button.png

Opublikowano
no nie wiem czy jest sens powielać do tego tag osobiście uważam że lepiej dostosować sobie aktualny tag do swoich potrzeb.

myślałem ze masz namyśli rozbudowę działania tagu.

jak bardzo chcesz to w wolnej chwili napisze ci kod do tego ale to edycja co najmniej 2 plików PHP będzie .

tylko kod HTML musiałbyś mi dać jaki tam byś chciał.

Dzieki za chęć pomocy, ale jeśli to jest coś tak skomplikowanego, to sobie odpuszczę. Forum bez tego będzie funkcjonowało. Myślałem, że to kwestia odpowiednio spreparowanego BBCodu.

Tagu CODE nie mogę przerobić, gdyż jest on cały czas w uzyciu. CODE2 wykorzystywałbym w ok. 30% przypadków - w pozostałych nijak by on się miał do zwykłych treści umieszczanych zwykle w CODE.

Wydaje mi się, że temat do zamknięcia.

• Manager
Opublikowano
Próbowałeś same zmiany w CSS? Zmiany kosmetyczne to tam najłatwiej. :)

Po zmianie kodu CODE w jakikolwiek sposób powoduje jego 'crash' przy edycjach postów etc. Kiedyś to dość dobrze wytłumaczyłem. Nie będzie już takiej sytuacji na IP.Board 3.x - gdzie wpisując w treść postu [ code] cos [ /code ] - tak się to zapisze do bazy. :)

---

Opublikowano
Po zmianie kodu CODE w jakikolwiek sposób powoduje jego 'crash' przy edycjach postów etc. Kiedyś to dość dobrze wytłumaczyłem. Nie będzie już takiej sytuacji na IP.Board 3.x - gdzie wpisując w treść postu [ code] cos [ /code ] - tak się to zapisze do bazy. :)

Mi tam wszystko działa dobrze, a zmieniałem CSS. :)

In, and Out.

• Manager
Opublikowano
Mi tam wszystko działa dobrze, a zmieniałem CSS. :)
a edytowałeś stare tagi po tych zmianach?

W sensie przebudowa postów, albo np. edycja jakiegoś pojedynczego.

Dlatego Ci działa ponieważ wszystkie BBCode'y są parsowane do HTML i tak zapisywane w bazie danych, więc nie ma prawa nie działać. Problem pojawia się przy edycji/przebudowie, gdzie interpreter nie może nałożyć 'maski' tagów i zapisuje jako html, a dalej to już katastrofa.. :)

Zmieni się to w IP.Board 3.x, o czym już pisałem.

---