Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.

Całkiem niedawno przeprowadziłem konwersję forum ze skryptu Mybb na IPB. Niby wszystko działa tak jak należy, ale mam problem bo nie potrafię wykasować "oczekujące tematy, oczekujące posty". Wyświetla mi się to pod kilkoma forami a po kliknięciu w to nie potrafię odnaleźć tych postów. Przebudowałem wszystko tak jak było w poradniku po konwersji a błąd nadal pozostał. Jak to zlikwidować?

Poniżej załączam scrn.

post-3400-0-92329200-1310814268_thumb.jp

Opublikowano

+matius po kliknięciu w wyświetl w ukryte tematy przechodzi mi po prostu do forum. Myślę że błąd wynika z konwersji bo na forum znalazłem jeden temat z podobnym problemem i tam człowiek usuną to niby w bazie ale ja nie wiem gdzie mam tego szukać w bazie bo jestem dopiero raczkującym użytkownikiem IPB więc jak ktoś wie to prosiłbym o wskazanie gdzie szukać, kasować by to zniknęło.

Opublikowano

Jak to zlikwidować?

Poniżej załączam scrn.

Klikasz na ten czerwony napis - przenosi na forum (subforum) - szukasz tematów z innym kolorem - otwierasz i szukasz postów z aznaczonych innym kolorem "oczekujących" - zatwierdzasz lub kasujesz
  • Lubię to 1
Opublikowano

Jak to zlikwidować?

Poniżej załączam scrn.

Klikasz na ten czerwony napis - przenosi na forum (subforum) - szukasz tematów z innym kolorem - otwierasz i szukasz postów z aznaczonych innym kolorem "oczekujących" - zatwierdzasz lub kasujesz

o to chodzi że jak klikam w to przenosi mnie i nie znajduję żadnych postów podświetlonych, ukrytych, itp.

Opublikowano (edytowane)

Wykonaj w PMA takie zapytanie

SELECT `approved` FROM `ipb_topics` WHERE `approved` LIKE "%0%";

Wyszuka Ci ono wszystkie tematy niezatwierdzone, musisz zmienić wszystkie zerowe wartości approved na 1.

A potem przebudować fora w ACP.

* Tam gdzie ipb_ tam Twój prefix bazy danych.

Edytowane przez macsch15
  • Lubię to 1
Opublikowano

wykonałem to polecenie i nic nie znalazło echh

MySQL zwrócił pusty wynik (zero rekordów). ( Wykonanie zapytania trwało 0.0006 sekund(y) )
Opublikowano

też nic nie znalazło taki sam wynik jak wcześniej

MySQL zwrócił pusty wynik (zero rekordów). ( Wykonanie zapytania trwało 0.0220 sekund(y) )
Opublikowano

Jak to zlikwidować?

Poniżej załączam scrn.

o to chodzi że jak klikam w to przenosi mnie i nie znajduję żadnych postów podświetlonych, ukrytych, itp.

Sprawdź jeszcze co masz w tym menu(przykład mojego kosza)

Piszę o tym dlatego że po którejś aktualce też nie mogłem znaleźć postów do zatwierdzenia, później to ustąpiło

post-253-0-03542500-1310901904_thumb.jpg

Opublikowano

gdzie nie zajrzę to nie mam nie zatwierdzonych postów lub tematów a jednak informacja o ich istnieniu wyświetla się pod kilkoma forami - masakra.

Opublikowano

ładny screenshot :D

To nie screen a foto... :laugh2:

gdzie nie zajrzę to nie mam nie zatwierdzonych postów lub tematów

Hmm... Nie masz przypadkiem skina zaadoptowanego z IPB 2.x.x ? Na takim może nie być tych dolnych pozycji w tym menu.
Opublikowano

wszystko jest w standardzie - kupiłem jakiś czas temu używkę IPB ( zresztą pisałem o tym na forum ) zainstalowałem na localhoscie i tak już z miesiąc bawiłem się forum aż postanowiłem dokonać konwersji. Wszystko wyszło oki ( potraciłem załączniki ale to nie ważne ), przebudowałem statystyki, pousuwałem cache i zacząłem testować forum po konwersji i znalazłem właśnie te posty oczekujące na akceptację. Ot cała historia a posty których nie ma nadal są nie zaakceptowane. :(

Opublikowano

Masz oczekujące tematy czy posty?

I druga sprawa - przebudowałeś tematy i fora?

mam oczekujące posty

Przebudowałem wszystko co się dało tak jak w instrukcji konwertera

Opublikowano

Hym, no kurde, a takie zapytanie coś zwraca (zmień prefix, dodaj, jeśli masz inny):

SELECT count(pid) FROM ibf_posts WHERE queued = 1

lol jakiś sukces pokazało mi coś takiego

+ Opcje

count(pid)

11

I to by się pokrywało z tymi postami bo jak je policzę to mam właśnie 11

Opublikowano
Zmodyfikowanych rekordów: 11. ( Wykonanie zapytania trwało 0.1932 sekund(y) )

i niestety nadal mi się to wyświetla :(

ponowne wykonanie

SELECT count(pid) FROM ibf_posts WHERE queued = 1

pokazuje 0 (zero) :(

Opublikowano

no i dalej to samo

przebudowałem wszystko w:

Przebuduj zawartość [posty, wpisy w kalendarzu, prywatne wiadomości, ogłoszenia, sygnatury]

Przelicz wiadomości

Przelicz liczbę postów użytkowników

Może coś nie tak robię z tą przebudową ? Dodam że cache również wyczyściłem, wylogowałem się, wszedłem przez inna przeglądarkę i dalej to samo.

Opublikowano

Popraw to:

Wersja:n/c

Forum:www.costam.pl

poprawiłem - tez nie pomogło :D

A tak serio to jak pisałem wyżej działam na localhost ale jeżeli zależy ci na adresie strony która jeszcze nie działa to zaraz go podam

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.