Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam, jestem nowy na tym forum i zarejestrowałem się specjalnie żeby napisać to pytanie(lecz postaram się tutaj wbijać) obecnie posiadam styl wyglądem prawie identyczny do ipb 3.1.4 lecz ma wiele różnic, grafikę wykonał mi kolega więc nie jest wzięta z oryginału, proszę tutaj demo www.silent-head.tk proszę powiedzieć co nie jest tak i postaram się zmodyfikować, zależy mi na używaniu tego stylu i zależy mi też na tym żeby nic mi nie groziło za jego używanie pozdrawiam i proszę o odpowiedzi ;)

i jeszcze jedno, ostatnio znalazłem wzmiankę gdzieś w necie że ipb był darmowy do wersji 2.0.1 i jeśli miałbym ipb 2.0 lub starsze to mogę je używać, czy nie?

Edytowane przez Patryk1011
Opublikowano (edytowane)

chodzi mi czy mogę go używać bez obaw o karę i jeśli nie mogę, to co w nim mam zmienić żeby móc go używać

Edytowane przez Patryk1011
  • Manager
Opublikowano

Zmień skin. To tak, jakbyś ukradł malucha i go przemalował. Nie możesz używać elementów z płatnego skryptu forum. No chyba, że poprosisz IPS (wydawcę) o to - szczerze jednak wątpię, że się zgodzi.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano (edytowane)

Sorry za odkop.

groziło za jego używanie pozdrawiam i proszę o odpowiedzi

Tak grozi. Na pewno trafi się na forum użytkownik, który wypatrzy, że użyto w tym stylu fragmentów oryginalnego stylu IPB.

Pomyśl trochę - Dam Ci taką przenośnie jak dał DawPi:

Masz kumpla, który ma lepsze meble w domu, Ty chcąc mieć takie meble kradniesz je, po czym polepszasz sobie wygląd domu.

Tak samo masz z stylem IPB - Bierzesz fragmenty wsadzając je do innego silnika, który ma gorszy wygląd.

Nie można tak!. Ten osobnik, który stworzył ten styl, po prostu (za przeproszeniem) zerżnął fragmenty z IPB dając je do tego.

Edytowane przez Skuban19

Pamiętaj:

IPB bez licencji, to jak auto bez rejestracji, jeżeli Cie złapią, masz przekichane!.

Opublikowano

Sorry za odkop.

Nie odkopuj tematów, w których wszystko zostało już wyjaśnione ;)

Masz kumpla, który ma lepsze meble w domu, Ty chcąc mieć takie meble kradniesz je, po czym polepszasz sobie wygląd domu.

Tak samo masz z stylem IPB - Bierzesz fragmenty wsadzając je do innego silnika, który ma gorszy wygląd.

Nie można tak!. Ten osobnik, który stworzył ten styl, po prostu (za przeproszeniem) zerżnął fragmenty z IPB dając je do tego.

Kolega nie pyta, czy może ukraść te meble, tylko czy może własną piłą i heblem wykonać identyczne.

grafikę wykonał mi kolega więc nie jest wzięta z oryginału
  • Lubię to 2
Opublikowano

Skopiował pomysł. To też jest nielegalne. Prawa intelektualne czy coś. :P

Co innego perfidnie skopiować, a co innego zrobić coś na wzór czegoś.

Niech autor tematu sobie zajrzy do licencji IPB i sprawdzi co dokładnie obejmują prawa autorskie.