Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

• Manager
Opublikowano

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

sry za odświeżenie tematu ale pomysł jest zacny :)

ja z dostępnych moich możliwości narazie wyskrobałem sobie przy użyciu filtra słów taką zamianę

!@ -> [member=[/code]

działa to niestety na pół gwizdka bo np jak wpisze !@+matius] nie zamienia się dobrze.

Myślał ktoś może o tym hooku/mini modzie ?

Opublikowano

Teoretycznie można zrobić @Nick, ale wiąże się to z wyrażeniem regularnym na całej treści posta i sprawdzaniu wszystkich wyników z " @Nick ". Spacja musi być przed @ by ograniczyć np. wyszukiwanie maili.

Poza tym nicki nie zawierają tylko liter ale i cyferki i symbole. Zatem zrobić to można ale dojdzie przez to dodatkowe kilka zapytań do bazy.

Opublikowano

Jak komuś się nudzi to może przetestować.

Plik bbcode.xml wrzucacie za pomocą "Import New BBCodes" w Look & Feel > Zawartość postów > BBCode.

A plik member2.php do katalogu admin/sources/classes/bbcode/custom/

Użycie: @Nazwawyświetlana

Niestety korzystając z przycisku "Specjalne BBCode" edytora wyświetla i wstawia jako [member2], a żeby to obejść to trzeba by już poważnie kombinować.

AtMembernameTag.zip

• Lubię to 3
Opublikowano

Często zdarza mi się polecać Ciebie jako źródło niestandardowych modyfikacji. Pisanie za każdym razem [ member=DawPi] jest trochę mało produktywne. Dzięki temu bbcode, zdanie:

Nie widzę dostępnych modyfikacji. Skontaktuj się z DawPi, jeśli zależy Ci na odpłatnym wykonaniu tej aplikacji.

mogłoby wyglądać tak:

Nie widzę dostępnych modyfikacji. Skontaktuj się z @DawPi, jeśli zależy Ci na odpłatnym wykonaniu tej aplikacji.

A wszystko dzięki jednej, zwykłej małpie, której używanie należy już do sieciowych standardów:

Nie widzę dostępnych modyfikacji. Skontaktuj się z @DawPi, jeśli zależy Ci na odpłatnym wykonaniu tej aplikacji.
  • Lubię to 1
Opublikowano

To tutaj ktoś oprócz mnie zwraca uwagę na poprawną polszczyznę? :unsure:

A w takim kontekście: http://forum.invisio...i-jak-ma-DawPi/ ?

@up, u mnie w postach nie zobaczysz. Na pewno nie będę za każdym razem pisał całej frazy [ member=

Anyway, róbta co chceta. Ja będę wstawiał małpy. Jeśli kiedyś wrzucisz tego bbcode'a, to moje posty będą ładnie parsowane ^_^

• Manager
Opublikowano

Oj tam oj tam. :P

A poważnie - nie czuję potrzeby tej modyfikacji u nas.. Jednak jak już powstała to możecie ją z powodzeniem stosować u siebie, a potem zdać relację czy miało to sens czy też nie.

• Lubię to 1

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.