Skocz do zawartości

Fatal error po aktualizacji do 3.2.1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

W tym miesiącu zaktualizowałem forum do wersji 3.2.1 (a później do 3.2.2) i po tej czynności użytkownik zgłosił mi taki błąd:

Fatal error: Call to undefined method IPSLib::haveAppsWithLike() in /home/forumpc/domains/forumpc.pl/public_html/cache/skin_cache/cacheid_9/skin_global.php on line 184

Ponoć pojawia się on w chwili gdy użytkownik zaczął przełączać się pomiędzy stylami forum (wtedy dostępny był jeszcze jeden styl sprzed aktualizacji). Co można w tej sytuacji zrobić?

Moje forum komputerowe ForumPC.pl korzysta z hostingu w Progreso.pl - w trakcie zamówienia serwera podaj kod FORUMPC a otrzymasz miesiąc abonamentu gratis.

• Manager
Opublikowano

Wychodzi na to, że jakiś mod korzysta z kodu (metody), która w 3.2 nie istnieje. Musisz namierzyć tego moda i go wyłączyć/zaktualizować.

Zacznij od podania kodu z tego pliku i linii: /cache/skin_cache/cacheid_9/skin_global.php on line 184

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

184 linia wspomnianego pliku wygląda tak (pogrubiona):

<ul id='user_link_menucontent'>

<li id='user_profile'><a href='" . $this->registry->getClass('output')->formatUrl( $this->registry->getClass('output')->buildUrl( "showuser={$this->memberData['member_id']}", "public",'' ), "{$this->memberData['members_seo_name']}", "showuser" ) . "' title='{$this->lang->words['your_profile']}'>{$this->lang->words['my_profile']}</a></li>

<li id='user_ucp'><a href=\"" . $this->registry->getClass('output')->formatUrl( $this->registry->getClass('output')->buildUrl( "app=core&module=usercp", "public",'' ), "", "" ) . "\" title=\"{$this->lang->words['cp_tool_tip']}\">{$this->lang->words['your_cp']}</a></li>

<li id='user_content'><a href=\"" . $this->registry->getClass('output')->formatUrl( $this->registry->getClass('output')->buildUrl( "app=core&module=search&do=user_activity&mid={$this->memberData['member_id']}", "public",'' ), "", "" ) . "\" title=\"{$this->lang->words['my_content_link']}\">{$this->lang->words['my_content_link']}</a></li>

" . ((IPSLib::haveAppsWithLike()) ? ("

<li id='user_likes'>

<a href='" . $this->registry->getClass('output')->formatUrl( $this->registry->getClass('output')->buildUrl( "app=core&module=usercp&tab=core&area=likes", "public",'' ), "", "" ) . "' title='{$this->lang->words['your_likes']}'>{$this->lang->words['your_likes']}</a>

</li>

Moje forum komputerowe ForumPC.pl korzysta z hostingu w Progreso.pl - w trakcie zamówienia serwera podaj kod FORUMPC a otrzymasz miesiąc abonamentu gratis.

• Manager
Opublikowano

Ponoć pojawia się on w chwili gdy użytkownik zaczął przełączać się pomiędzy stylami forum (wtedy dostępny był jeszcze jeden styl sprzed aktualizacji). Co można w tej sytuacji zrobić?

Usunąć wszystkie niekompatybilne skiny lub je zaktualizować. :)

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

Ja tego błędu nigdy nie potrafiłem powtórzyć, to użytkownik forum poinformował mnie o nim.

Styl usunąłem i poprosiłem użytkownika o sprawdzenie. Gdyby problem nadal występował, to oczywiście będę informował :)