Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

ROZWIĄZANY: Fatal error przy pełnej edycji długiego posta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Wczoraj pojawił się u nas dziwny problem. Napisałem długiego posta. No, bardzo długiego. Kilka razy udało mi się edytować, bo nie wyświetlał screenow w tagach img, mimo że linki były poprawne. Chciałem dodać trzy załączniki, próbuję otworzyć posta w pełnej edycji a tu następujący fatal error:

Fatal error: Cannot use string offset as an array in /home/users/(domain)/public_html/cache/skin_cache/cacheid_1/skin_post.php on line 380

W czym może być problem? Serwer? Ustawienia ACP? Skrypt nie tolerujący za długich postów? Pozdrawiam i liczę na Waszą pomoc :)

Opublikowano (edytowane)

Zapewne post przekroczył ustawioną wielkość maksymalną: ACP > Ustawienia > Forum > Topics, Posts and Polls > Making a Post

Edytowane przez Gonzo
  • Lubię to 1
Opublikowano (edytowane)

Zapewne post przekroczył ustawioną wielkość maksymalną: ACP > Ustawienia > Forum > Topics, Posts and Polls > Making a Post

No właśnie bawiłem się tymi ustawieniami i nic to nie dało. To była pierwsza myśl która mi przyszła do głowy :P

Przy krótkich tego nie ma? Daj trochę więcej kodu.

Przy krótkich tego nie zauważyłem. Trzymaj cały:skin_post.rar

Edytowane przez Jurij
Opublikowano

Ok, w takim razie piszę ticket, skoro to wina skryptu a nie serwera... Podzielenie nie wchodzi w grę, post musi stanowić całość. Jak się czegoś dowiem, dam znać :) W każdym razie dzięki za poświęcenie czasu na przeanalizowanie przypadku :)

Opublikowano (edytowane)

Ok, już wszystko się wyjaśniło :)

1. To była wina skryptu. Jurij dzięki swojemu talentowi pisarskiemu i rozbudowanym poście znalazł buga :P

2. Błąd został naprawiony poprzez zastosowanie patcha.

3. Poprzez swoją dociekliwość zapytałem, co spowodowało problem i jak temu zapobiec na przyszłość. Oto odpowiedź:

Well, you won't get it now because we coded around it. But that would only happen if you tried to edit a post that was the ONLY post in a topic AND it was unapproved. So.. It was a rare set of circumstances that all had to come together on that.

Czyli przy edycji długiego posta, kiedy jest to jedyny post w temacie, a temat jest nie zatwierdzony - należy uważać. Dobrze, że problem już się nie pojawi, pewnie wdrożą łatkę w nowych wersjach skryptu :)

Temat można zamknąć, pozdrawiam :Tip-Hat:

Edytowane przez Jurij
  • Manager
Opublikowano

Na FTP na pewno nie grzebali z ACP. Więc wychodzi, że to błąd skina.

Po raz kolejny wychodzi, że ktoś mając wiedzę i bezpośredni dostęp do forum może poprawić błędy. A jeśli jest to ktoś z IPSu, to wtedy bajka.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

• Manager
Opublikowano

Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu.

Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.