Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeśli chodzi o hosting, zasada jest taka:

albo dobry, albo darmowy.

Są oczywiście odstępstwa od reguły. Z tym, że prędzej zapłacisz i dostaniesz kiepski, niż za darmo dobry.

Jeśli dostaniesz dobry nieodpłatnie - zagraj w totka. Będziesz miał szczęśliwy dzień.

Wyjątkiem od wyjątku od wyjątku są strony non profit organizacji charytatywnych lub podobnych..

Wyjątkiem od wyjątku od wyjątku od wyjątku jest wyjątkowo dobry pomysł na stronę + zrealizowanie go choćby na localhoście,+ doskonały biznes plan opisujący jak zamierzasz zdobyć użytkowników. Wtedy być może jakaś firma zdecyduje się udzielić Tobie hostingu na serwerze w zamian za reklamę.

• Lubię to 1
stop-elektrowni-w-gaskach-01.png

Opublikowano

Witam. Powiedz kto wybiera darmowy hosting po zapłaceniu 150$ za sam skrypt?

To było by wielce nielogiczne, bo po wydaniu ponad 450zł szkoda dodatkowych kilku zł na zapewnienie poprawnego działania?

Ogólnie darmowy hosting jest przejawem pirackiej wersji IPB. Obrazuje to jak ludzie(polacy?) chcieli by mieć wszystko za darmo.

A wracając do tematu, to nie ma dobrych(odpowiednich do IPB) darmowych hostingów. Z każdym będziesz miał większe(pewnie się nie uruchomi) lub mniejsze(połowa rzeczy nie będzie działała, nie będzie dało wgrać się spolszczenia itd) problemy.

• Lubię to 1
Opublikowano

dobry i niedrogi hosting: http://www.unixstorm.org/Konta_WWW.html - licz te 20-25zl miesiecznie w zaleznosci od pakietu który wybierzesz (Biznes lub Max), poczytaj sobie opinie na temat tego hostingu i podejmij decyzje.

Darmowe hostingi jak i te, które akceptują płatności SMS (nie będę ich nawet wymieniał bo bym im zrobił reklamę), które zawierają w nazwie frazę "pro" lub coś w tym guście omijaj bardzo szerokim łukiem, chyba, że lubisz jak coś zawodzi.

Opublikowano

No tak, od tych "pro" lepiej też trzymać się z daleka, bo nie dość że wyjdzie drożej niż inne to będą bardziej od innych okrojone.

Do dziś nie rozumiem jak można wymagać opłat za "crontab" który to nawet nie jest crontab'em a jedną pozycją w której możemy ustawić który plik zostanie pobrany( czyli nie "php admin/index.php" a "wget http:// domena/admin/index.php" ).

Opublikowano

Ej, Panowie! Flame równie bezsensowny, co bezużyteczny. Jeśli chcecie chwalić lub oczerniać poszczególne firmy, to zapraszamy do odpowiedniego działu.

Nie musisz odnosić się do liczby mnogiej, bo wiem że chodzi o mnie tylko.

Dla mnie nie jest flame ewentualne ostrzeganie użytkowników przed zakupem czegoś, z czego potem mogą być niezadowoleni,

Poza tym, tylko jakaś mała część userów z chęcią zakupu przeczyta o nim opinie, większość weźmie i wpłaci od razu po podaniu linka przez kogoś.

• Manager
Opublikowano

Jakbym szukał hostingu i czytał opinie składające się z jednego zdania i domeny hostingu to raczej bym czegoś takiego nie kupił. Brzmi to, jakby nie było czym zachęcić. :P

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

a ja polecam darmowy hosting: dejm.pl

Cechy : 
- 10 GB pojemności konta 
- 100 gb transfer / msc 
-Apache/2.2.17 
-PHP 5.2.x 
-MySQL 5.1.x 
-Dostęp FTP
-cPanel PL 
-.htaccess, cURL, CRON, ionCube, ZEND
- BRAK REKLAM 

Gość CiociaSamaRozkosz
Opublikowano

jak masz zamiar robić stroną na darmowym serwerze, to lepiej się za nic nie bierz.. stara Twojego czasu :)

• Lubię to 1
  • 1 miesiąc temu...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano (edytowane)

Nie ma nic gorszego niż te darmowe serwery :P

Tylko reklamy wszędzie i później problemy z przenoszeniem. Lepiej już zainwestować w jakiś tani hosting, ja np. mam w ####.

Edytowane przez DawPi
Wymoderowano.