Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

===================================================
Date: Mon, 06 Apr 2009 01:12:01 +0200
Error Number: 1064
Error: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '' at line 1
IP Address: 212.59.****
Page: /index.php?act=task
mySQL query error: SELECT members_display_name FROM ibf_members WHERE id=
Date: Mon, 06 Apr 2009 02:22:40 +0200
Error Number: 2006
Error: MySQL server has gone away
IP Address: 68.192.****
Page: /?showtopic=10310
mySQL query error: UPDATE ibf_cache_store SET cs_array=1,cs_value='a:5:{s:13:\"task_next_run\";s:10:\"1238976000\";s:9:\"loadlimit\";s:13:\"---1238977360\";s:10:\"mail_queue\";i:0;s:16:\"last_virus_check\";i:1228493416;s:19:\"last_deepscan_check\";i:1228493847;}' WHERE cs_key='systemvars'
Date: Mon, 06 Apr 2009 11:24:30 +0200
Error: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '' at line 1
IP Address: 83.12.****
Date: Mon, 06 Apr 2009 19:26:08 +0200
IP Address: 83.8.****
Date: Mon, 06 Apr 2009 21:26:01 +0200
Error Number: 2005
Error: Unknown MySQL server host 'sql.*****.pl' (1)
IP Address: 208.36.****
Page: /lofiversion/index.php?t13251.html

Date: Mon, 06 Apr 2009 21:30:02 +0200
IP Address: 145.118.****
Page: /index.php?showforum=237

Date: Mon, 06 Apr 2009 21:30:04 +0200
IP Address: 145.118.****
Page: /index.php?showforum=237

Dalej już leci ciągle Unkown MySQL ;)

Jak mogę to naprawić? Nic nie mieszałem w plikach, po prostu odświeżyłem stronę ;)

Edytowane przez Amfidiusz
Opublikowano (edytowane)
To nie Twoja wina, po prostu serwer nie wyrabia i łapie oddech - kolokwializm, ale dla lepszego zrozumienia.

OK, dzięki. Z jednej strony mnie uspokoiłeś, że nic się w bazie nie posypało. Z drugiej jednak zmartwiłeś, że szykują sie kolejne wydatki ;) Nawet maile teraz nie dochodzą ;)

Swoją drogą do tej pory pokazywał coś na modłę "Busy Timeout reached: 900000" (nie pamiętam dokładnie).

W każdym razie nie pozostaje mi teraz nic innego, jak przeczekać kryzys...

• Manager
Opublikowano
Swoją drogą do tej pory pokazywał coś na modłę "Busy Timeout reached: 900000" (nie pamiętam dokładnie).

Naturalna kolej rzeczy na rozwijających się forach. Wiadomo, że jeśli serwis ( forum ) się rozwija to i serwer należy również dostosowywać do wymagań.

Początkowo to forum stało na nazwa.pl, ale ich limity nie pozwalały na kompleksową i bezawaryjną, a przede wszystkim - nie limitowaną, pracą serwera, dlatego postanowiłem zmienić serwer na lepszy.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

A mozna wiedziec co to za serwer? Ogolnie z tego co widze to po 1 gubi z nim polaczenie, po 2 wyskakuja bledy odnosnie tego ze cos zawiera niepoprawne znaki, po 3 nastepuje przerwanie polaczenia w trakcie proby wykonania operacji. Upewni sie czy czasem firma u ktorej sie hostujesz nie ma problemow u siebie z wydajnoscia i stad pady albo robia jakas wymiane platformy serwerowej. Z tego co widze serwer bazy opiera sie o load balancing, czyli zapewne maja kilka serwerow MySQL z replikacja.

Opublikowano (edytowane)
A mozna wiedziec co to za serwer? Ogolnie z tego co widze to po 1 gubi z nim polaczenie, po 2 wyskakuja bledy odnosnie tego ze cos zawiera niepoprawne znaki, po 3 nastepuje przerwanie polaczenia w trakcie proby wykonania operacji. Upewni sie czy czasem firma u ktorej sie hostujesz nie ma problemow u siebie z wydajnoscia i stad pady albo robia jakas wymiane platformy serwerowej. Z tego co widze serwer bazy opiera sie o load balancing, czyli zapewne maja kilka serwerow MySQL z replikacja.

To wspomniana już nazwa.pl. I nie zdziwiłbym się, gdyby wina leżała po ich stronie - nie byłby to pierwszy raz ;)

Za tydzień wygasa umowa, to trzeba się będzie rozejrzeć za jakąś alternatywą...

@down, odezwę się na PW ;)

Opublikowano
To wspomniana już nazwa.pl. I nie zdziwiłbym się, gdyby wina leżała po ich stronie - nie byłby to pierwszy raz ;)

Za tydzień wygasa umowa, to trzeba się będzie rozejrzeć za jakąś alternatywą...

Szczerze mowiac nazwy nikomu nie polece ;) Te ich ograniczenia co do zapytan itd.. Nie warto no chyba ze strona to taka hobbystyczna. To wtedy moze byc. Ale i tak sa lepsze miejsca zeby umiescic strone.

Jakie planujesz wydatki roczne/miesieczne na serwer? Bedzie mozna cos doradzic ;)

A domena rowniez w nazwa.pl? Jezeli tak to i tak u nich bedziesz musial dokonac odnowienia jej.

• Manager
Opublikowano
A domena rowniez w nazwa.pl? Jezeli tak to i tak u nich bedziesz musial dokonac odnowienia jej.

Nie zgodzę się. ;)

Co do reszty - wreszcie prawdziwy spec od serwerów na forum, mam nadzieję, że na dłużej! ;)

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

Domena po tym jak skonczy sie jej oplata nie jest od razu dostepna. Przez pewien czas sobie "wisi" i nie ma tak na prawde mozliwosci jej uzycia no chyba ze dokona sie oplaty za nia ale wylacznie u tego samego rejestratora czyli NetArt(nazwa.pl) w tym wypadku. Nt. transferu domeny mozna poczytac tutaj: http://www.dns.pl/porozumienie/FAQ.html

Sam transfer musi sie odbyc do 24 dni przed koncem oplaconego okresu dla niej. Ale glownie spotykam sie z terminami do 30 dni.

Opublikowano
Domena po tym jak skonczy sie jej oplata nie jest od razu dostepna. Przez pewien czas sobie "wisi" i nie ma tak na prawde mozliwosci jej uzycia no chyba ze dokona sie oplaty za nia ale wylacznie u tego samego rejestratora czyli NetArt(nazwa.pl) w tym wypadku. Nt. transferu domeny mozna poczytac tutaj: http://www.dns.pl/porozumienie/FAQ.html

Sam transfer musi sie odbyc do 24 dni przed koncem oplaconego okresu dla niej. Ale glownie spotykam sie z terminami do 30 dni.

Domenę mam gdzie indziej (rejestracjadomen.pl). Też słyszałem o nich negatywne opinie, ale przez trzy lata nie miałem żadnych problemów i dzierżawię tam już cztery domeny.

Wracając do problemu - rozwiązany. W nocy sytuacja się ustabilizowała i dzisiaj rano forum śmigało bez problemów. Dzięki!

Opublikowano (edytowane)
Domenę mam gdzie indziej (rejestracjadomen.pl). Też słyszałem o nich negatywne opinie, ale przez trzy lata nie miałem żadnych problemów i dzierżawię tam już cztery domeny.

Wracając do problemu - rozwiązany. W nocy sytuacja się ustabilizowała i dzisiaj rano forum śmigało bez problemów. Dzięki!

5h działało i znowu zastrajkowało. I to przy zgrywaniu bazy. Trzeba szybko znaleźć coś nowego! ;)

Obawiam się stosowania polityki z tego arta: http://www.miasik.net/archive/2006/09/moja...-o-superhostpl/