jozefg Opublikowano 21 Listopada 2011 Opublikowano 21 Listopada 2011 Mam taki problemik: Mam upierdliwego usera (nie jednego) który rejestruje się pod kolejnym nickiem , pisze farmazony, oczywiście dostaje warny, blokada, i..... - rejestruje kolejne konto z nowym adresem mailowym i powtórka... Przejrzałem te konta - okazuje się że używa programu do ukrywania IP - TOR Jak się przed tym chronić? Jak toto zablokować? Nie mam pomysłu - blokuję mu jedno IP to posty idą pod innym ale też z któregoś z serwerów Tor.
Manager DawPi Opublikowano 21 Listopada 2011 Manager Opublikowano 21 Listopada 2011 Hm.. Może być trudno, ale na pewno możesz spróbować coś takiego: http://community.invisionpower.com/files/file/3006-dp32-token-of-death/ intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board --- Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.
jozefg Opublikowano 21 Listopada 2011 Autor Opublikowano 21 Listopada 2011 (edytowane) Gdyby było łatwo dawno bym zablokował... Ten mod z linka raczej tak na moje oko nic nie da w takim przypadku, delikwent loguje się z innym nickiem, innym IP, innym @mail. Przykład: Adres hosta dla 80.237.226.76 Adres IP którego hostem jest tor6.anonymizer.ccc.de Adres hosta dla 77.247.181.165 Adres IP którego hostem jest politkovskaja.torservers.net Edytowane 21 Listopada 2011 przez jozefg
Manager DawPi Opublikowano 21 Listopada 2011 Manager Opublikowano 21 Listopada 2011 Automatyczna wiadomość Temat przeniesiony z forum: "Ogólne → Admin Extra" do: "Invision Power Board → Invision Power Board 3.2 → Ogólny support IPB" intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board --- Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.
Manager DawPi Opublikowano 21 Listopada 2011 Manager Opublikowano 21 Listopada 2011 Mój mod działa na zasadzie cookies na komputerze, a nie numerze IP. intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board --- Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.
Pavulon Opublikowano 21 Listopada 2011 Opublikowano 21 Listopada 2011 Ale trochę wątpię by ktoś komu już chce bawić się z TOR'em i innymi głupotami nie będzie umiał wyczyścić ciastek. Może by tak blokować rejestrację z domen zawierających *tor* StackTrace or GTFO
Manager DawPi Opublikowano 21 Listopada 2011 Manager Opublikowano 21 Listopada 2011 Dokładnie.. Pytanie jeszcze odnośnie tytułu tego wątku: bo jakoś nie rozumiem powiązania z tematem.. intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board --- Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.
Pavulon Opublikowano 21 Listopada 2011 Opublikowano 21 Listopada 2011 Szykuję małego hook'a do tego Tor'a będzie raczej łatwo wyłapać i zablokować. Gorzej jest z innymi proxy. StackTrace or GTFO
Manager DawPi Opublikowano 21 Listopada 2011 Manager Opublikowano 21 Listopada 2011 Znaczy się do czego będzie owy mod? Jak będzie działać? Blokować proxy? intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board --- Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.
Pavulon Opublikowano 21 Listopada 2011 Opublikowano 21 Listopada 2011 Przy rejestracji(tylko wtedy by nie obciążać serwera) będzie sprawdzał IP na kilka(aktualnie 3-4) sposobów. Wiadomo, że wszystkiego nie ma opcji żeby zablokować, ale na pewno skutecznie to utrudni życie ludziom z proxy StackTrace or GTFO
Manager DawPi Opublikowano 21 Listopada 2011 Manager Opublikowano 21 Listopada 2011 Coś już jest, ale skoro kilka sposobów, to Twój lepszy.. intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board --- Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.
jozefg Opublikowano 21 Listopada 2011 Autor Opublikowano 21 Listopada 2011 Szykuję małego hook'a do tego Zgłaszam się na testowanie! Przy rejestracji(tylko wtedy by nie obciążać serwera) będzie sprawdzał IP na kilka(aktualnie 3-4) sposobów. Rozumiem że sprawdzanie będzie tylko przy rejestracji? Łatwo ominąć, zarejestrować bez tora a potem przez tor pisać - ale zobaczymy...
Pavulon Opublikowano 21 Listopada 2011 Opublikowano 21 Listopada 2011 Coś już jest, ale skoro kilka sposobów, to Twój lepszy.. No nie wiadomo w jaki sposób tamten działa. Przy rejestracji(tylko wtedy by nie obciążać serwera) będzie sprawdzał IP na kilka(aktualnie 3-4) sposobów. Rozumiem że sprawdzanie będzie tylko przy rejestracji? Dokładnie to jest napisane... Łatwo ominąć, zarejestrować bez tora a potem przez tor pisać - ale zobaczymy... No to wystarczy wtedy zbanować IP z którego rejestruje się... Poza tym skoro zarejestruje się bez tor'a to czemu miałby z niego potem korzystać? StackTrace or GTFO
jozefg Opublikowano 21 Listopada 2011 Autor Opublikowano 21 Listopada 2011 Poza tym skoro zarejestruje się bez tor'a to czemu miałby z niego potem korzystać? Trole są "zmyślne" - albo im się tak wydaje. Potrafi rejestrację zrobić z drugiego końca Europy, zdalnie przy pomocy kolegi. Ale nic to - każde utrudnienie rozrabiaczom życia to już jest zysk!
Pavulon Opublikowano 21 Listopada 2011 Opublikowano 21 Listopada 2011 http://pavulon.net/checkProxy.php Tymczasowy skrypt testowy. StackTrace or GTFO
Manager DawPi Opublikowano 21 Listopada 2011 Manager Opublikowano 21 Listopada 2011 Długoooo ładuje/sprawdza.. intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board --- Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.
Pavulon Opublikowano 21 Listopada 2011 Opublikowano 21 Listopada 2011 Albo sprawdza się szybko albo dokładniej. Teraz powinno być trochę szybciej. No i dodałem licznik. StackTrace or GTFO
jozefg Opublikowano 22 Listopada 2011 Autor Opublikowano 22 Listopada 2011 Długoooo ładuje/sprawdza.. Długo? Prawdopodobnie NIE korzystasz z proxyCzas wykonywania: 0.14593sek.
Manager DawPi Opublikowano 22 Listopada 2011 Manager Opublikowano 22 Listopada 2011 Prawdopodobnie NIE korzystasz z proxy Czas wykonywania: 21.21463sek. intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board --- Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.
Pavulon Opublikowano 22 Listopada 2011 Opublikowano 22 Listopada 2011 Prawdopodobnie NIE korzystasz z proxy Czas wykonywania: 21.21463sek. Różne wyniki tam widziałem, ale powyżej 20sek to nigdy U mnie do max. 2sek przy aktualnych ustawieniach. Jedna z metod może czasem ładnie opóźnić(jak najwidoczniej stało się u ciebie), ale wyłączenie jej spowoduje jednak te kilka % mniej trafień :/ StackTrace or GTFO
Manager DawPi Opublikowano 22 Listopada 2011 Manager Opublikowano 22 Listopada 2011 Mi to lotto przecież, tylko piszę, co jest.. intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board --- Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.
jozefg Opublikowano 22 Listopada 2011 Autor Opublikowano 22 Listopada 2011 Widzę że coś się zmieniło. Krok 1: 3.0E-5sek.Krok 2: 1.0E-5sek. Krok 3: 0.14546sek. Krok 4: 2.19476sek. Krok 5: 0.04102sek. Krok 6: 0.00192sek. Czas wykonywania: 2.41279sek.
Pavulon Opublikowano 22 Listopada 2011 Opublikowano 22 Listopada 2011 Do testów trochę rozbudowałem informacje. StackTrace or GTFO
Pavulon Opublikowano 22 Listopada 2011 Opublikowano 22 Listopada 2011 macsch, tam gdzie pokazało NIE korzystałeś z proxy czy nie? Przy okazji coś zmieniłem, powinna być poprawa czasu w 5. StackTrace or GTFO
Rekomendowane odpowiedzi